Wensput

“Verlangen is de heilige prikkel om te leven. Voel dit, maar laat alle gehechtheid aan eigendommen los.”

Verlangen is de heilige prikkel om te leven. Voel dit, maar laat alle gehechtheid aan eigendommen los.

Verlangen naar een rustiger, mooier leven. We hebben allemaal die droom, die wens die maar niet uit lijkt te komen. Wat we ons niet realiseren vaak is dat wij zelf de oorzaak zijn van het niet uitkomen van onze wensen.

Wij wensen allemaal elke dag heel veel dingen, maar we vinden het moeilijk om daar dingen voor op te geven. Want we zijn er zo aan gehecht, maar het voorkomt ook dat onze wensen uitkomen.

Voorbeeld daarvan is de wens om rustiger te gaan wonen ergens in de provincie waar het nog stil en gemoedelijk is. Maar daarvoor willen we niet onze baan opgeven of het feit dat alles in de Randstad wel heel erg dichtbij is. Want misschien is daar wel geen werk of moet ik lang reizen om te kopen wat ik hebben wil.

Dromen en wensen zijn er om uit te laten komen en je zult offers moeten brengen om dat te doen. Dat is inderdaad vaak moeilijk. Je zult iets moeten doen om te kunnen leven zoals jij dat wilt. Maar in hoeverre ben je daar toe bereid? Blijft het een droom of een wens of laat je het werkelijkheid worden?

Namasté

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.