Thuis

“Je zit goed in je vel. Je voelt je thuis.”

Je zit goed in je vel, Je voet je thuis

Dat is een fijn gevoel lekker in je vel zitten. Ik heb dat tegenwoordig weer. Naar mijn zin op mijn werk, gezellig thuis met mijn vrouw. Gewoon dat thuisgevoel.

Een niet te beschrijven gevoel, maar als het er niet is mis je het. En als het er wel is, dan komt er een weldadig gevoel over je. Zo van hè, hè. En je zakt weg in dat gevoel. Maar hoe bereik je dat nu? Ja, dat is moeilijk uit te leggen, maar het komt niet vanzelf. Je moet met jezelf aan de slag, voelen en kijken waar jij blij van wordt. Op zoek naar dat gevoel, schatgraven bij jezelf.

Vaak heb je dat gevoel als je een huis binnenloopt, of een hotel of restaurant, zo’n warme deken om je heen. Het thuis-gevoel. Weten dat je je niet anders hoeft voor te doen dan je bent, net als thuis. Oké, je zult niet gelijk je voeten op de tafel leggen, maar wel dat gevoel hebben.

Om dat gevoel te krijgen, moet je bij jezelf gaan zoeken, mediteren, of op welke manier dan ook, hoe jij dat gevoel kan oproepen. Ben je altijd gespannen als je altijd ergens nieuw bent, ga dan eens kijken waar die spanning vandaan komt. Vaak is dat een spanning van vroeger of van heel vroeger, je kunt je niet ontspannen omdat je je altijd moest gedragen als je ergens was. Altijd netjes zitten en beleefd zijn. Je kent het wel.

Maar dat was vroeger en nu is nu. Voel je lekker in je vel en voel je thuis. Ga eens ontspannen en ga eens genieten. Laat het verleden wat het was, zie je verleden tijd, want het verleden is niet meer. Leef in het nu en ook niet in de toekomst. Ga genieten, voel je thuis in je eigen lichaam, lekker in je vel.

Namasté

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.