Heel de pijn

“Vergeving heelt de pijn.”

Vergeving is een heel mooi woord. Het geeft je ook een goed gevoel, maar waarom vinden mensen het dan zo moeilijk. Vergeving is iets heel anders dan vergeten. Vergeving is jouw ziel zuiver houden, ontdoen van wraak- en haatgevoelens, loslaten van wat is gebeurd ook als is het heel erg.

Je leest wel eens dat ouders het de moordenaars van hun kinderen vergeven en dan denk je hoe kan dat nu. Hoe kun je mensen zoiets  vergeven? Maar vergeving is een manier om te zorgen dat jij en diegene die jij vergeeft verder kan met zijn leven. Het klinkt zo raar, maar het geeft een heerlijk gevoel. Spirits kunnen zonder vergeving vaak niet verder met hun reis naar het licht, omdat de gevoelens van de anderen dat niet toelaten.

Zij blijven omdat jij niet kan loslaten, emoties, liefde, haat, allemaal gevoelens die er voor zorgen dat een ziel niet verder kan. Ook ik heb dit moeten leren, vergeten zal ik mijn ouders nooit, maar ik heb ze wel losgelaten. Want zij mogen verder reizen en verder groeien.

Ik hoor mensen wel eens zeggen dat zij hun ex haten, maar waarom zou je? Hij of zij en jij kunnen er niets aan doen dat het niet goed ging. Ze zeggen wel eens “A Match Made in Heaven”, maar dat is dan ook zo. Zielen ontmoeten elkaar al voordat je bij elkaar komt als mens. Voordat je geboren wordt, heb je al contact gehad met je moeder, heeft je ziel al een keuze gemaakt. Of om zelf te leren bij je ouders of om je ouders iets te leren. Zo is het ook met je partner, je kent elkaar al veel langer vaak, daarom voel je je bij de ene persoon op je gemak en bij de ander niet. Zielsverwantschap noem je dat.

Dus heel de pijn van je ziel, vergeef de ander voor wat hij of zij bij jou doet en het belangrijkste vergeef je zelf voor wat je jezelf aan doet. Vindt de rust en vergeef.

Namasté

2 gedachten over “Heel de pijn”

  1. Mooie kaartenset Fred, welke set is dit? Ben benieuwd? Ik ben nog op zoek naar een verjaardagscadeau. Goed bezig! Groeten, Sander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.