Doe je dondertje goed, want je zieltje zit er in

Mijn opa zei dit vroeger altijd: “Doe je dondertje goed, want je zieltje zit er in.”

Er zit een kern van waarheid in. Je bent namelijk geen lichaam met een ziel, maar een ziel met een lichaam. Dat lichaam is op een gegeven moe, op, ziek, omdat we er niet goed voor gezorgd hebben, niet naar ons lichaam geluisterd hebben. Ons lichaam blijft dan achter en onze ziel gaat verder. Het klinkt heel hard wat ik nu zeg, maar zo zit het wel in elkaar.

De mensen dien we nu om ons heen hebben, ook al lijkt dat vaak toeval, horen bij onze zielengroep of zijn bij onze zielengroep om dingen te kunnen doen met z’n allen. Vaak zelfs al in vorige levens, als hele andere personen. Misschien iets wat ons in vorige levens niet is gelukt, maar wat we gezamenlijk moeten doen.

Het enige probleem is vaak dat we elkaar niet herkennen, totdat we gaan nadenken en merken dat we iemand niet mogen om wat hij/zij ooit heeft gedaan, wat ons in gevaar bracht of nog erger.

Het leven is een repeterend verhaal, totdat je doet of mag doen wat je zielendoel is. Als dat is gelukt, mag je ziel rusten en hoef je niet meer terug naar het volgende lichaam. Dan heb je je zielenrust gevonden.

Hoever ben jij hiermee? Doe jij al wat je mag of heb je geen idee welke roeping bij jou hoort? Voel je je goed in het werk doet, of is het een sleur? Als dit laatste het geval is, dan is het niet jouw werk en hoor je er niet in thuis. Ga dan eens voor jezelf kijken wat wel bij jou past, volg jouw droom en niet die van een ander.

Je moet die droom volgen, waar hij ook naar toe leidt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.