Ik hou van Oma

Ik heb twee oma’s gehad, net als iedereen. Eén heb ik er nooit gekend, omdat ze vlak voor mijn geboorte is overleden. De ander is 99 jaar geworden. Maar één ding zullen ze alle twee gemeen hebben gehad.

Ze hadden alle twee oordelen, meningen en adviezen, kortweg OMA. Maar oma’s zijn niet speciaal, want we doen het allemaal. We staan allemaal klaar met oordelen, meningen en adviezen. Of mensen het nu willen of niet, wij geven ze. Maar waarom wil je ergens een oordeel of een mening over hebben?

Het is eigenlijk moeilijk om ze niet te hebben, maar moet je ze ook ventileren. Zitten mensen er op te wachten, meestal niet eigenlijk. En word jij er gelukkig van om ze te geven, meestal ook niet. Er zijn wel uitzonderingen, die doen de hele dag niet anders. Maar veel vrienden hebben ze vaak, maar dat is maar een mening van mij.

Oma mag best wat vaker thuis blijven. Haar altijd thuis laten is niet te doen, maar probeer eens een paar dagen zonder oordelen te leven en kijk eens wat het je brengt. Vaak meer plezier in je leven, omdat je anders naar mensen kijkt en meer rust hebt. Mij bevalt het al een tijdje, meer rust en meer tevreden. Soms hoor je me nog wel eens brommen, maar ach een ventiel maakt ook herrie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.