Vriendelijke tuinierster

“Wees jezelf”

Wees jezelf

Wees jezelf. Dat is eigenlijk het enige wat ik vandaag wil zeggen over deze kaart. Wees jezelf.

Wat moet ik er meer over zeggen? Het is niet zo moeilijk jezelf zijn, het probleem zit alleen in je omgeving. Jouw omgeving vraagt namelijk van jou om juist niet jezelf te zijn. Als je jezelf eens een keertje bent, vraagt de omgeving gelijk of er iets met je aan de hand is.

Je reageert namelijk niet zoals zij van jou gewend zijn, dus moet er iets mis zijn met jou. Terwijl er juist eigenlijk helemaal niets mis is met jou, want jij bent gewoon jezelf. Diegene die je altijd geweest bent, alleen heeft jouw omgeving jou een beeld opgelegd van hoe zij graag zien wie je bent. Want zo is het toch, jouw omgeving bepaalt wie je bent.

Ho even, jouw omgeving bepaalt wie je bent. Jij hebt je dus aangepast aan je omgeving om maar te zijn wie zij graag zien. Jouw ouders, schoolvriendjes en -vriendinnetjes, leraren, ooms, tantes en zo voort, en zo voort. En jij dan, waar is diegene die jij graag wilt zien en zijn? Weggestopt onder al die lagen als de rokken van een ui.

Daarom zeg ik nogmaals, wees jezelf. Pas je niet aan aan de omgeving, maar laat ze zien wie je werkelijk bent. Hoe mooi je bent en wat je kunt als je jezelf kunt en mag zijn. De volgende vraag is, wie ben je liever? Jezelf of diegene die de omgeving graag ziet.

De keuze, zoals alle keuzes die je maakt, is aan jou. Onthoudt dat je altijd opnieuw mag kiezen, maar kies wijs en kies voor jezelf.

Namasté

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.