Thuis

Thuis

‘Je zit goed in je vel. Je voelt je thuis.’

Thuis

Lekker in je vel zitten, je goed voelen. Als je dat gevoel hebt, dan ben je blij. Vrolijk, je straalt, gloeit misschien wel. Als ik me goed in mijn vel voel of wil voelen, dan zet ik hele vrolijke muziek op, meestal rock’n roll. Lekker meezingen en dansen door het huis. Gewoon omdat dat het gevoel versterkt of aanmaakt en vergroot.

Doe jij dat wel eens? Gewoon compleet uit je dak gaan op een nummer dat je hoort of speciaal voor je is. Dat is zo’n lekker gevoel, alles gaat gloeien, je krijgt ruimte en soms gewoon tranen. Tranen die dan nodig zijn om je beter te kunnen voelen. Sommige nummers hebben mooie herinneringen, andere minder mooie herinneringen, maar allemaal hebben ze betekenis voor je. Zonder die herinneringen zou het leven minder mooi zijn, ook de minder mooie herinneringen horen daar bij.

Minder mooie herinneringen zijn onderdeel van jouw leven, lessen en leermomenten. Door die herinneringen ben je geworden wat je bent, misschien niet zoals jij verwacht had, maar wel noodzakelijk. Door die gebeurtenissen zit jij nu beter in je vel, ben je een mooier mens geworden. Je voelt je nu thuis.

Misschien ben jij nog niet zover en denk je, waar heeft hij het over, ik voel me helemaal nog niet thuis in mijn vel. Vraag je dan eens af, wat jou van dat gevoel af houdt. Want dat gevoel mag jij ook hebben, jij bent het waard om dat gevoel te hebben en vast te houden. Jij mag je thuis voelen in je lichaam en zingen en dansen op de muziek die jij leuk vindt. Het mag.

In Liefde en Licht

2 gedachten over “Thuis”

  1. Ik ben heel erg verwerkt met muziek, ik wordt blij, vrolijk maar ook verdrietig van muziek. Muziek geeft mij herinneringen maar ook inzichten.

  2. Ik ben heel erg verwerkt met muziek, ik wordt blij, vrolijk maar ook verdrietig van muziek. Muziek geeft mij herinneringen maar ook inzichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.