Spookbeelden

Spookbeelden

‘Van het verleden kun je leren en je kunt je een mooie toekomst voorstellen, maar je moet in het hier en nu leven.’

Spookbeelden

We hebben vaak beelden bij het verleden, hoe mooi het allemaal was en hoe leuk en goed. Maar we hebben vaak ook de neiging om al het slechte te vergeten uit die tijd. We maken ons illusies over de toekomst en hoe mooi die wel niet kan worden door alle plannen die we hebben, maar ondertussen hebben we het moeilijk in het hier en nu. Zullen we eens realistisch worden?

Dat verleden is voorbij en komt nooit meer terug, hoe hard we er ook naar verlangen. De toekomst is een fantasieverhaal, dat door de keuzes die we vandaag maken heel anders kan verlopen dan dat we willen. Elk moment dat we in het hier en nu een keuze maken verandert de toekomst en niet alleen de jouwe, ook die van iedereen om je heen. Je bent met zoveel mensen verbonden dat elke verandering in het doen en laten van deze personen jouw leven ook beïnvloed wordt. Dat is niets om bang voor te zijn, maar realiteit.

Iedereen heeft zijn dromen en deze dromen kunnen wel werkelijkheid worden, maar nooit op de manier zoals wij ze willen. Er zijn altijd kleine dingen die anders zullen zijn, perfectie bestaat niet. We kunnen het wel willen, maar het gaat nooit lukken. We spreken van perfecte dingen, maar zijn ze dat ook daadwerkelijk. Iets kan zo mooi zijn, maar als we het goed gaan bekijken dan vinden we altijd wel iets.

Zo is het ook met ons leven, we kunnen de perfecte dromen hebben en mooie plannen maken, maar ergens zijn er altijd zaken die het veranderen en het minder perfect maken. Dat wil niet zeggen dat we er minder gelukkig mee moeten zijn, absoluut niet. Waardeer wat je hebt en krijgt, probeer niet perfect te zijn, want niemand is perfect. Helemaal niemand. Dus waarom zou jij dat wel moeten zijn?

In Liefde en Licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.