Dromenveld

Dromenveld

‘Je gedachten, gevoelens en je overtuigingen zijn altijd verbonden met je kwaliteiten.’

Dromenveld

Ergo et Sum. Ik denk, dus ik ben. Of denk ik wie ik ben. Of ben ik wie ik denk dat ik ben? Begrijp jij het?

Wat zijn jouw overtuigingen over jezelf? Hoe denk jij over jezelf? Welke gevoelens heb jij over jezelf? Probeer ze alle drie eens onafhankelijk van elkaar te beantwoorden en kijk dan eens in de spiegel? Ben jij dat echt? En vind je jezelf leuk zo? Zie jij jouw kwaliteiten terug in jouw gevoelens, gedachten en overtuigingen? Niet? Jammer.

Maar waarom zie jij jezelf niet terug? Mag dat niet van je omgeving, loop je aan het lijntje van de maatschappij? Lachte jij vroeger ook om al die mensen op school die niet aan het beeld van de maatschappij voldeden? Maar zij waren wel zichzelf. Iedereen hoort bij groepen in de maatschappij, maar weinig mensen durven buiten de maatschappij te gaan staan. Als je dat durft en je bent jezelf, dan word je vaak raar aangekeken. Ik heb dat ook nog steeds, maar ik oordeel niet. En dat is het moeilijkste.

Over jou wordt ook elke dag, elke minuut geoordeeld. Maar het is aan jou hoe je dat oordeel onderdeel laat worden van jouw leven. Een oordeel is een mening van een ander over jou. Dat oordeel is HUN mening, accepteer het als zodanig en laat het jouw leven niet beïnvloeden. Jij bent niet het oordeel wat anderen over jou hebben, maar een individu met een eigen leven en eigen gedachten, gevoelens en overtuigingen. Het is aan jou om dicht bij jezelf te blijven en te vertrouwen op jouw eigen gedachten en gevoelens.

Vertrouw je daarop?

In Liefde en Licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.