Meegaan op de golven

“Juist nu heb je moeiteloos succes.

Juist nu heb je moeiteloos succesHeerlijk zo wakker worden en dan zo’n mooie kaart. Jezelf overgeven aan de golven en je mee laten voeren met de stroming.

Juist nu heb je moeiteloos succes, hoe komt dat nou in een keer? Omdat jij het toelaat, omdat je je geen zorgen maakt of hoeft te maken wat er om je heen gebeurd. Je komt in de flow en die flow zorgt dat er dingen gebeuren die je anders niet voor mogelijk houdt.

Niets is zo zacht als water, het slingert zich om rotsen, langs boomwortels, het zoekt zijn eigen weg en vindt die moeiteloos. Maar tegelijkertijd slijpt het rotsen tot zandkorrels, door zijn onvermoeibaarheid. Stel je eens voor dat al die zandkorrels op het strand vroeger grote bergen en rotsen zijn geweest, die gevochten hebben tegen de kracht van het water. Zich verzet hebben en kijk eens wat er van over is.

Zo is het ook met ons, we kunnen twee kanten kiezen in het leven, die van de rotsen of die van het water. Ik heb lang geleden gekozen voor het water. Dat betekent niet dat ik alles zo maar voor bij laat gaan en alles toe laat in mijn leven, maar ik kies de weg van de minste weerstand en slijt mijn eigen pad uit. Net als water. Hiervoor kiezen is niet altijd gemakkelijk, want mensen denken vaak dat je over je heen laat lopen. Maar dat is dus niet zo.

Als je een conflict hebt of voor een gesloten deur staat, heb je twee keuzes. Of je gaat het conflict aan, probeert de deur open te krijgen kostte wat het kost, of je gaat kijken of er een andere ingang is of je het conflict anders op kan lossen. Heel vaak zie je dan ineens hele mooie oplossingen, waar je nooit aan gedacht had. Laat je meegaan op de golven, die rare dingen trekken zich ook nergens wat van aan en zoeken hun weg op de meest vreemde manieren. Sta open voor de flow en heb moeiteloos succes met alles wat je doet.

Lao-Tzu zegt: Het zachte overwint het harde

Niets in de wereld is zo zacht
en meegaand als water.
En toch, als het erom gaat
het harde en onbuigzame te smelten,
is er niets dat sterker is.

Het zachte overwint het harde;
het zachtmoedige overwint het strenge.
Iedereen weet dat dit waar is,
maar weinigen kunnen ermee omgaan.

Namasté

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.