Bevrijding

Bevrijding, een mooi woord. Maar waar denken we aan, alleen aan 5 mei of aan meer dingen in je leven. Wanneer ben je nu echt bevrijd? Hoe zou je dat zelf zien? Ik zie het als een punt in je leven waar je je niets meer aantrekt van anderen en je het leven gaat leiden wat voor jou bestemd is.

Dat klinkt moeilijk, maar als je eenmaal echt weet wat je wilt en weet wie je bent, dan ben je bevrijd. Je hebt je losgemaakt van wat anderen over jou denken en schrijven, zeggen etc. Jij weet dat de stappen in jouw leven er toe doen, als je niet meer bang bent om bij anderen in de buurt te zijn en te denken wat ze over jou te zeggen hebben. Dan ben je bevrijd, dan ben je vrij van de oordelen van anderen.

Natuurlijk is dat niet in één dag op te lossen, maar stapje voor stapje kun je het gaan proberen. Kijk eens naar anderen op een andere manier, kijk niet naar de kleding die ze dragen of de make-up, maar denk eens aan ze hoe ze er naakt zouden uitzien. Zonder al die kleding zijn we gewoon allemaal hetzelfde en natuurlijk als we ouder worden, gaat de zwaartekracht een rol spelen, maar dat hebben we allemaal. Wat ik bedoel te zeggen is dat het niet uitmaakt hoe we eruit zien, we hebben allemaal onze dingen in ons leven. Maar dat maakt ons uniek, we zijn wie we zijn. Allemaal hebben we een rugzakje, de één een kleintje en de ander een grote rugzak. Maar heb respect voor de ander en oordeel niet.

Want als jij niet oordeelt, zul je ook niet beoordeeld worden. Dan ben je pas echt bevrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.