Spirituele lichtwerker op reis dl 7

Spirituele lichtwerker op reis dag 7 

Ik heb lang moeten nadenken over deze dag. Wat is nu het belangrijkste doel nog voor mij? Waar moet ik echt keihard aanwerken om dat doel te halen? En ik heb het gevonden. Eigenliefde. Zo het woord is eruit. Moeilijk hoor. Eigenliefde. Houden van jezelf. Maar dat heb ik nooit geleerd. Kan beter zeggen nooit aangeleerd.

Eigenliefde

Wat is dat nou eigenlijk zelfliefde? Er staan op internet heel veel omschrijvingen en manieren om van jezelf te houden. Meditaties, tips om van jezelf te houden, op allerlei sites. Maar kunnen anderen jou wel leren om van jezelf te houden, moet je dat niet zelf leren? Anders wordt het toch een aangeleerd kunstje.

Zelfliefde is jezelf waarderen voor wat je bent, waarom je er bent, maar vooral wie je bent. Hou je van jezelf zoals je bent? Of zit er diep van binnen nog een hele andere versie van jou, een versie die o zo graag naar buiten wilt, maar het niet durft. Want wat zouden de anderen wel zeggen, als je ineens niet meer voldeed aan hun normen en waarden, aan het beeld dat jij al jaren in stand houdt door hieraan te voldoen.

Ik moet hier ook nog aan wennen. Weet je wat het moeilijkste is voor mij? Complimenten aannemen. Als je iets gedaan hebt en mensen bedanken je, gewoon dank je wel in plaats van het was geen moeite of geen dank. Ik ben er van de week mee begonnen en het werkt. Je voelt je stukken beter als je de complimenten gewoon accepteert. Mensen waarderen dingen van je. Wat je ook doet, zolang je het met heel je hart doet, kan het niet fout zijn.

Soms slaat nog wel eens of eigenlijk best wel vaak de twijfel toe. Kan ik het wel? Doe ik het wel goed, accepteren ze het wel? Maar eigenlijk moet je dat gewoon loslaten en denken van als het voor mij goed voelt, dan zal het wel goed zijn. Jij doet het voor jezelf en ergens op de wereld zijn er mensen die het ook zo voelen of het nodig hebben wat jij op papier zet of zegt of weet ik veel wat. Als jij je er maar goed bij voelt.

Wat ik de laatste week aan het doen ben, vroeg best wel veel moed en kracht, lef zelfs wel. Blootgeven van mijn gedachten, mijn zielenroerselen. Wat zit er in mijn hoofd en wil er absoluut uit? Van alle kanten worden dingen tegen me gezegd, en af en toe heb ik zo iets van het zal wel. Dat kan ik niet, of dat heb ik nooit gedaan. Maar ik heb het ook nooit geprobeerd, maar proberen kan geen kwaad. En niet geschoten is altijd mis.

Iemand vertelde mij een tijd geleden, dat ik moest gaan schrijven. Maar dat had ik nog nooit gedaan. Eerst een paar kleine dingetjes geprobeerd, aan wat groters begonnen, maar het liep niet. Woorden kwamen niet goed op papier. Tot vorige week mijn eerste gedachte was, ga schrijven. En nu ben ik een week verder, mensen wat heb ik een hoop op papier gezet. En wat is mijn hoofd een stuk leger en wat komen er een nieuwe ideeën naar boven.

Ik heb ruimte gemaakt door afscheid te nemen van mijn gedachten en mijn hart open te zetten voor mijn intuïtie. Woorden vloeien gewoon via mijn vingers en mijn toetsenbord op papier. Iedereen die heeft gereageerd op mijn eerdere reisverslagen, hartelijk bedankt, zonder jullie motiverende reacties was ik niet verder gegaan misschien. Maar ik heb het wel gedaan en voel me elke dag beter in mijn  vel komen. Dank jullie wel.

Een gedachte over “Spirituele lichtwerker op reis dl 7”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.