Spirituele lichtwerker op reis dl 5

Spirituele lichtwerker op reis Dag 5

 Dit was een mooie dag om alles eens op een rijtje te zetten. Wat is er nu gebeurd de afgelopen week en wat zou ik nog willen bereiken? Na afgelopen dinsdag zijn er toch weer nieuwe inzichten bij gekomen en heb ik toch weer stappen gemaakt.

Relaties

Ik ben anders naar relaties gaan kijken. Vooral de relatie met mijn vader, zoals jullie gelezen hebben, is in een ander licht komen te staan. Ben ik anders naar die relatie gaan kijken, ineens heb ik ook een Duits gezegde in mijn hoofd “Wass sich liebt, dass neckt sich.” Waar je van houdt, doet je pijn. Vaak is dat zo, maar wil je dat niet zo zien. Vaak voel je alleen de pijn en niet de liefde.

Maar vaak is het een rare manier van bezorgdheid uiten, van alleen maar het beste voor je willen, Van je houden, maar het op een rare manier laten zien. Maar vaak wil je dat als puber helemaal niet zien, wil je dat er van je gehouden wordt en ook dat dat gezegd wordt. Ondanks je stoere gedrag als puber, jongen of meisje, wil je af en toe die twee armen om je heen en dan wil je ook af en toe die vier woordjes horen.

Hij heeft mij gesteund in alles wat ik deed, ook gestuurd in richtingen die ik niet wilde. Maar ik ben gaan doen wat ik wilde doen en ook daar steunde hij me weer in. Eigenlijk moet ik hier nu gewoon maar eens zetten wat er in mijn hart nu opkomt, “Dank je wel Papa voor alles.”

Daar ben ik dus 53 jaar voor geworden, om nu pas dank je wel te zeggen. Het geeft mij een goed gevoel, opluchting. Bevrijd van negatieve gedachten, vanaf nu positiviteit. Kom maar op Wereld, we gaan het anders doen.

Rust

Ik nam dus een rustdag om na te denken. Rust is niet hetzelfde als stilstaan. Rust is je lichaam de tijd geven om alle nieuwe indrukken te verwerken en kracht op te doen voor nieuwe dingen. Om met nieuwe energie en met de opgedane kennis verder te gaan.

Stilstand is niks meer doen met de opgedane kennis en ervaring en doorgaan op dezelfde weg. Dat is stilstand. Verspilde energie en kennis. Ronddraaien in een vicieuze cirkel en niet een nieuwe weg durven inslaan. Dat is stilstand.

Alles wat we doen in ons leven is met elkaar verbonden, niets heeft een begin en een einde. Alles wat we doen heeft een actie en reactie in de wereld. Het is als met een steentje in het water gooien. Kleine dingen hebben grote effecten. Als we ons daarvan bewust worden en blijven, veranderen wij en met ons uiteindelijk onze omgeving.

Ik heb mijn dag 5 weer beschreven, weer een stukje bewustwording en rust.

Ik heb een steen gelegd in een rivier………….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.