Stormen

“Ook deze zullen voorbijgaan.”

Ook deze zullen voorbijgaanStormen, we hebben er een hekel aan. Alles waait weg, als de storm een tornado of orkaan wordt zelfs je huis of je auto. Maar het maakt ook ruimte. Maar het belangrijkste is dat ze weer voorbijgaan.

Waarom hebben we eigenlijk een hekel aan storm? Het is een frisse wind die door je leven waait. Ruimt oude rommel op en brengt weer lucht, ook in relaties. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat je niet onredelijk wordt. Je hart luchten is nodig af en toe, een flinke storm in een relatie zorgt er vaak voor dat het daarna weer beter gaat in een relatie. Het kan ook zorgen dat een relatie eindigt, maar dan was de relatie al als een oude boom in het bos, niet te redden.

Maar heb je ook wel eens op de natuur gelet na een storm, hoe rustig de natuur ineens is. Iedereen is weer bezig zijn plekje te zoeken, de boel aan het opruimen. Vogels gaan aan de slag met hun nest, weer verbouwen en versterken. Wij doen dat ook, let maar eens op wat er vaak gebeurd als je ruzie met je partner hebt gehad. Niets beter als goedmaakseks toch? Je gaat de banden weer versterken, zorgen dat waar je nu ruzie om gehad niet meer gebeurd.

Stormen gaan weer voorbij en daarna gaat de natuur zich vanzelf herstellen. Wij maken er vaak een probleem van en blijven er over doorgaan. Wees eens als de natuur, accepteer het, laat het los en het herstelt vanzelf.

Namasté

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.