Bevriezen

“Voor alles is een tijd. Nu is het moment aangebroken om bepaalde activiteiten koud te zetten terwijl je rust.”

Voor alles is een tijd. Nu is het moment aangebroken om bepaalde activiteiten koud te zetten terwijl je rust.Soms is de tijd nemen voor jezelf het beste wat je kunt doen. Even stilstaan en weer doorgaan.  Even kijken wat er nu allemaal gebeurt en of dat voor jou wel  goed voelt.

Mensen die veel sporten weten dat je rustdagen moet inbouwen. Rustdagen om je lichaam weer te laten herstellen. Mensen die werken weten dat vaak niet. Ze werken van maandag tot vrijdag, plannen de zaterdag vol met sporten van de kinderen, afspraken met vrienden, zondag even iets doen in de tuin. En maandag gaan we weer aan het werk. Oh ja, en dan ook een actieve vakantie, lekker skieën, of een actieve zomervakantie.

Maar dat hou je niet vol. Dat gaat je op een gegeven moment de kop kosten. Je raakt uitgeblust, je gaat niet meer vrolijk naar je werk. En dan? Ja, en dan. Dan geef je al gauw de schuld aan je werk, want dat kost veel energie. Ja, maar je weekend kost ook energie. Plan rustdagen in, neem af en toe eens een dagje vrij en doe dan eens helemaal niets. Rij naar het strand of de bossen en geniet eens. Geniet van het niet hoeven of moeten, maar van rust. Bossen geven energie, strand en zee ook. Bossen zijn energiemachines, ze produceren energie, die je gratis kunt gebruiken. Alleen je moet het wel zelf halen, ze komen het niet brengen.

Rust is belangrijk, kijk maar naar de natuur. Een boom heeft ook niet het hele jaar blad, rozen bloeien ook niet elke dag. Ze hebben adempauzes nodig. Net als wij.

Namasté

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.