Spirituele Lichtwerker op reis dl 6

Spirituele lichtwerker op reis dag 6

 

Mooi dat je door gewoon jouw rust te nemen tot inzichten komt. Misschien wel logisch ook, er is rust in je hoofd en je lichaam, daardoor kan jouw Hogere Zelf zich laten horen. Maar luister je er ook naar of denk je ‘Nu even niet, ik moet wat anders doen.’ Het is jouw keuze om te luisteren of het weg te wuiven.

Ik heb dat ook heel lang gedaan, wegwuiven, geen tijd, andere dingen doen. Maar dat doe ik niet meer. Ik luister naar mezelf, naar mijn lichaam, ik luister wat het mij wil zeggen en handel daarnaar. Zegt het, neem rust, dan doe ik dat. Als ik actief moet zijn, doe ik dat ook. Zo leer ik steeds meer op mijn intuïtie te vertrouwen. Als iets niet goed voelt, doe ik het niet.

Gevoel

Over wat voor gevoel heb ik het nu, dat gevoel in je onderbuik of in je hart. Dat gevoel dat je herkent als een gevoel van veiligheid, vertrouwen of van liefde. Het gevoel dat je had of hebt bij je ouders, bij je partner of bij wat dan ook. Het gevoel dat het goed is. Natuurlijk kunnen gevoelens veranderen, gelukkig maar.

Maar hoe komt het dat die gevoelens soms veranderen? Hoe komt het dat je je ineens niet meer veilig of vertrouwd voelt bij een bepaald persoon? Dat heeft te maken met groei. Gedurende jouw leven groei je. Niet alleen lichamelijk, maar ook spiritueel. Soms groei je naar elkaar toe, soms groei je uit elkaar. Dat is een natuurlijk gebeuren en dat doet soms pijn.  Ook ik heb in mijn leven afscheid genomen van mensen, werk etc. Niet altijd wetend waarom, maar later wel inziend dat het beter was voor beide partijen.

Werk

Zo heb ik in 2014 afscheid genomen van mijn werk. Het werkte niet meer, ik voelde niet meer dat dat mijn plekje was. Was de drive kwijt. En dan ga je zoeken naar ander werk in dezelfde branche, maar dat vind je niet. Maar dat was ook helemaal niet de bedoeling, ik moest wat anders gaan doen. Iets wat al bij mij speelde, wat mijn gevoel al zei. Maar die kans kwam maar niet en ik werd ongeduldig. Maar ik kwam door die periode wel dichter bij mezelf of kan ik beter zeggen, terug bij mezelf. Want ik ging steeds beter in mijn vel zitten. En begin dit jaar kwam ineens, spontaan die cursus Life Coach op mijn weg. Heel toevallig allemaal. Op het juiste moment, op de juiste tijd. Alsof het universum het wist dat ik er klaar voor was. De cursus is afgerond, op het examen na, en ik heb ook veel over mijzelf geleerd, nuttige dingen, maar ook dingen waarvan ik niet wist dat ik er mee rondliep.

Ik heb veel geleerd over mijzelf en sta nu ook dichter bij mijzelf. Ben af en toe nog wel ongeduldig, maar dat komt ook nog wel. Wat ik eigenlijk zeggen wil vandaag met dit verhaal is het volgende: Neem af en toe eens je rust en gun jezelf ook die rust. Als je een heel actief leven leidt, ga dan ook niet in je vakantie heel actief doen. Je lichaam heeft die rust nodig om bij te tanken. Natuurlijk is af en toe een dagje actief doen niet erg, maar neem wel je rust. Een boom lijkt ook niets te doen in de winter, maar niets is minder waar. Binnenin is hij water aan het verzamelen en energie aan het opbouwen om na zijn vakantie weer met alle kracht knoppen te kunnen vormen en te stralen. Vol van energie.

Als laatste nog deze, ik las hem gisteren.

“We zijn geen menselijke wezens met een spirituele ervaring, maar spirituele wezens met een menselijke ervaring.”

Pierre Teilhard De Chardin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.