Spirituele lichtwerker op reis dl 13

Spirituele lichtwerker op reis dl 13

 

Ik ga niet elke dag meer schrijven, maar als ik wat heb meegemaakt dat me aantrekt of raakt. 

Geloof of Belief

Gisteravond was Belief op TLC, een programma van Oprah Winfrey. Het programma gaat over verschillende mensen allemaal of op zoek naar, of beleving van, of behoud van hun geloof. Er was een vrouw bij die heel succesvol was in haar bedrijfstak en alles had, behalve een man en kinderen. Zij was Hindoe. Maar zij voelde niets met betrekking tot haar geloof. Dus ze nam ontslag en is naar India gegaan om deel te nemen aan het kruikenfeest. Dit gebeurt 1 keer in de 12 jaar en duurt 5 dagen.

Haar grote vraag gedurende dit feest was hoe ze om moest gaan met het feit dat ze niets voelde bij haar geloof. Er was geen verbinding. Tot ze in gesprek kwam met een oude man, die haar vraag beantwoordde met de zin: ”Als het je tijd is zul je het begrijpen.” Klaar. Ze heeft daarna haar bad genomen op de laatste dag van het feest.

Haar vraag waarom ze niets voelde en het antwoord van de oude man is ook bij mij nog steeds een probleem. Waarom voel ik niets, waarom zie ik niet? Waarschijnlijk omdat het mijn tijd nog is, omdat ik me nog te veel bezighoud met mijn verleden en de verwerking ervan of gewoon omdat ik heel ongeduldig ben. Ik denk vooral het laatste. Maar ook omdat ik twijfel aan mijzelf, wat nergens voor nodig. Want wat ik kan, doe ik, volgens anderen, goed. Wat is dan mijn probleem?

Geloof in jezelf

Dat is mijn probleem, het geloven in mezelf en dat wat ik doe. Natuurlijk ik plaats elke dag mijn kaarten online en ik krijg daar veel reacties op. Maar toch denk ik altijd, het komt toevallig zo uit dat ik vandaag die kaart trek en die tekst erbij zet. Maar toeval bestaat niet, wie leidt mij dan? Wie zorgt er dan voor dat ik juist die kaart trek en die tekst schrijf en waarom ik? Waarom?

Ik mag dat allemaal nog leren, zo oud als ik ben. Ik weet best wel dat er nog oudere zijn die dit ook allemaal niet begrijpen en deze vragen hebben, maar er zijn ook jongere mensen die dit plaatje al wel door hebben. Ik denk dat ik gewoon maar moet leren accepteren dat het nu eenmaal zo is en me er verder geen zorgen over maken.

Als de leerling klaar is, verschijnt de meester. Ik ben nog niet klaar. De meester verschijnt nog niet, pas als het mijn tijd is.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.