Perfectie

Perfectie

Ik heb weer een gedachtenspinsel en een stelling. Mijn stelling is: “Ik ben perfect.”
Een ander zal het daar misschien niet mee eens zijn en zeggen dat ik helemaal niet perfect ben. Maar wie bepaalt of ik of jij perfect zijn? Als er perfectie is, is er ook imperfectie. Als er goed is, is er ook slecht? Maar wie heeft daar de standaard voor bepaald dan? Er moet dus iets of iemand zijn die dat bepaald heeft.

Laten we beginnen bij het begin. Ik en jij zijn geschapen door God of hoe jij hem ook wilt noemen. Zou God of de Grote Schepper iets maken wat niet perfect is? En als alles wat hij maakt perfect is in Zijn ogen, hoe kan er dan imperfectie zijn en hoe kan er dan goed of slecht zijn? Goed of slecht, perfect of imperfect en al deze tegenstellingen zijn door ons bedacht om mensen te classificeren, in hokjes te duwen, al zolang als ik weet en mijn opa en nog verder terug weten.

Zodra wij dit onder ogen zien, en gelukkig doen steeds meer mensen dit, dan vinden er veranderingen plaats. Wij zijn allemaal perfect, iedereen die anders zegt is nog niet wakker gemaakt. Maar dat oordeel mag ik ook niet maken, want dan stop ik ook weer mensen in hokjes. Wat ik dus hier wil zeggen is heel eenvoudig. Shakespeare heeft het ook al gezegd: “Beauty is in the eye of the beholder.” Schoonheid wordt bepaald door diegene die er naar kijkt. Wat ik mooi vind, vindt een ander misschien helemaal niet mooi. Maar dat zegt nog niet dat het lelijk is. Dat ik niet van HipHop of Housemuziek houd, zegt nog niet dat het herrie is. Dat is mijn mening.
De Grote Schepper heeft dit allemaal gemaakt, hij heeft ons geschapen naar zijn evenbeeld. Dit betekent dus eigenlijk dat wij ook scheppers zijn. We scheppen ook onze eigen wereld en alles wat daarin is. Heb je je dat wel eens beseft? Besef je dat wij de scheppers zijn, bewust of onbewust, van al wat nu is? Besef je je dan ook dat alles wat wij geschapen hebben ook weer door ons ongedaan gemaakt kan worden door onze inzichten en gedachten te veranderen? Duisternis kan niet bestaan zonder licht, licht is sterker dan duisternis. Liefde is sterker dan haat, veel sterker.

In Liefde en Licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.