Stormen

Stormen

 

‘Ook deze zullen voorbijgaan.’

20151115_094256~2

Stormen zijn er om het bos op te ruimen. Het oude en zwakke zal omwaaien om plaats te maken en als voeding te dienen voor het nieuwe en jonge.

Zo is het ook met ons. Soms komen we in een periode terecht waarin we het even niet meer weten. Er gebeurt van alles in ons en met ons. Weet dan dat het bedoeld is om de rommel op te ruimen en plaats te maken voor nieuwe dingen. Nieuwe gevoelens en nieuwe emoties.

In de natuur zorgt de storm voor het verspreiden van zaden, overal vallen ze neer om daar waar ze gevallen zijn weer tot bloei te komen. Nieuwe, krachtiger planten die zorgen voor vernieuwing in het bos. Zo blijft het bos in stand.

Ook bij ons zorgt zo’n storm voor het verspreiden van nieuwe dingen. Zou het oude in jou blijven bestaan, dan blijf ook jij verzwakt achter. Oude emoties en gevoelens gaan aan jou vreten en veroorzaken verzwakking. Door de storm worden ze verwijderd en maken ze plaats voor de nieuwe emoties en gevoelens. Zodat ook jij door kunt groeien, nieuw kunt worden, mooier en wijzer.

De zon zal weer schijnen, en je zult nieuwe groei kunnen zien.

 

In Liefde en Licht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.