Spookbeelden

Spookbeelden

‘Van het verleden kun je leren en je kunt je een mooie toekomst voorstellen, maar je moet in het hier en nu leven.’

20151222_095754~2Heb je je goede voornemens al gemaakt voor volgend jaar en met pijn in je hart teruggekeken op het afgelopen jaar? Wat heb je geleerd het afgelopen jaar en welke mooie plannen heb je voor het nieuwe jaar?

Ik weet dat ik veel geleerd heb en losgelaten heb in dit jaar, plannen voor het nieuwe jaar heb ik nog niet. Wat ik wel geleerd heb en mee wil geven is, is dat we vandaag moeten leven. Niet gisteren, niet morgen, maar vandaag. Ik plan wel afspraken voor morgen en overmorgen en nog verder weg. Maar ik leef vandaag, nu.

Dat zouden we allemaal moeten doen, leven alsof er geen morgen is. Want ik heb het nog niet meegemaakt, dat mijn plannen overeenstemden met de plannen die het universum met mij had. Ik denk dat we dat allemaal wel hebben. Niemands leven is verlopen zoals hij of zij dat in gedachten had. Maar dat geeft ook niet, want wij weten niet (meer) wat het universum voor ons in petto heeft.

Ergens op internet staat een mooie uitspraak: ‘Er zijn twee dagen in het jaar waarop je niks kunt doen, gisteren en morgen.’ Dit klopt, je kunt niets veranderen aan wat er gisteren is gebeurd, je mag wel terugkijken en herinneringen ophalen erover, maar er niet in leven. En morgen bestaat nog niet, dus ook daar kun je niks aan doen. Zeg niet dat je het morgen anders gaat doen, maar doe het vandaag. Maak plannen voor vandaag en ga ze dan ook doen.

Leef je leven vandaag en niet gisteren of morgen, vandaag.

In Liefde en Licht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.