Denkwijze

Denkwijze

‘Echtheid is het wezen van kracht.’

Denkwijze
Denkwijze

Voor de derde keer deze kaart. Blijkbaar nodig voor deze tijd van de eeuw. Heel veel mensen zijn bezig met hun manier van denken, hun denkwijze. We twijfelen of onze manier van denken nog wel bij deze tijd past. Iedereen denkt nog in hokjes en zuilen, maar die tijd is al lang voorbij. Door de verzuiling van de laatste 30 jaar van de vorige eeuw en de emigraties van mensen uit allerlei landen naar ons land is onze instelling en onze denkwijze over bepaalde dingen veranderd.

Voor sommige mensen is het nog moeilijk te accepteren dat wij in Nederland een multiculturele, multireligieuze samenleving zijn geworden. Sommige geloven zijn wat minder geworden, andere zijn gegroeid. Maar als men wereldwijd kijkt, is dat een natuurlijke beweging. Sommigen zien Nederland nog als een protestants land, want dat is ons nationaal geloof. Maar is dat nog wel zo. Als je kijkt in de steden in de randstad, dan zijn er genoeg andere geloven met hun eigen gebedshuizen. Maar is dat voor ons een reden om onze denkwijze te veranderen over deze geloven? Alle geloven zijn gebaseerd op een gevoel of een emotie, liefde. Inderdaad liefde, de oudste en meest verguisde emotie. Geen enkel geloof is gebaseerd op haat, angst, vrees of wat dan maar ook.
Alle geloven zijn gebaseerd op LIEFDE. De denkwijze dat we andere mensen moeten haten of vrezen, of dat we God moeten vrezen, is ons vroeger en dan bedoel ik heel lang geleden, ingegeven door mensen die de macht van de kerk bij zichzelf wilden houden. Maar nu zijn we verder en weten we beter. Maar men probeert ons nog steeds die angst en vrees aan te praten, soms lukt dat goed.

Wat ik met bovenstaande wil aantonen is dat als wij gewoon uitgaan van ons eigen kunnen, van onze eigen kracht, van onze echtheid, we in het wezen van onze kracht staan. Onze echtheid is de kracht van ons wezen. Niet angst en niet de vrees voor alles wat anders is. Onze echtheid. Blijf jezelf en geloof alleen dat wat je ogen zien.

In Liefde en Licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.