Berg

Berg

‘Je kunt ieder obstakel overwinnen. Dit is het moment om dit te gaan doen.’

Berg

Elke dag komen we wel een berg tegen. Elke dag is er wel een probleem om opgelost te worden, maar soms zijn het zoveel problemen dat we het allemaal even niet meer weten. Dat we naar de problemen kijken en denken dat we het nooit gaan redden. Het wordt allemaal even teveel.

Weet dan het volgende: “Geen berg is zo hoog of hij kan overwonnen worden.” Het zachte water slijt hele bergen weg tot zandkorreltjes. Waarom zou jij dat dan niet kunnen? Je hoeft die berg niet te beklimmen om erover heen te gaan, er zijn meer manieren. Je er doorheen graven, er als een rivier omheen kronkelen of hem aanvallen en net zolang hakken tot hij weg is. Sommige manieren kosten meer energie dan andere, maar het effect is altijd hetzelfde, de berg is overwonnen. Het ligt dus aan jou om een manier te vinden om die berg te overwinnen. Bergen zijn helemaal niet machtig en onoverwinnelijk. Bergen zijn er om beklommen te worden en overwonnen te worden. (Voor de liefhebbers zoek de parabel van de Japanse Steenhouwer maar eens op. Staat in de Multatuli van Max Havelaar).

Niemand hoeft obstakels op zijn weg te vinden, elk obstakel is te overwinnen. Soms met wat meer geduld dan de andere keer, maar alles is op te lossen.

In Liefde en Licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.