Spirituele lichtwerker op reis dl2

Spirituele lichtwerker op reis

 

Dag 2

 

Raar hoe gevoelens in een dag kunnen veranderen door alleen maar een verhaal op papier te zetten. Door te laten zien wie je bent en wat voor gevoelens je hebt. Natuurlijk zijn nog niet alle gevoelens in mijn lichaam beschreven en ik weet ook nog niet wat ik allemaal tegenkom voor gevoelens. Wat ik wel weet is dat ik ze allemaal zal moeten benoemen en los mag laten.

Faalangst

Angst om fouten te maken waardoor anderen mij minder waard vinden. Daar heb ik al eerder een heel stuk over geschreven. Dat laat ik achter me. Fouten maken is menselijk en zonder fouten zou ik niet zover zijn als ik nu was, toch? Natuurlijk steekt het nog wel af en toe de kop op, maar ik weet ondertussen ook dat het mijn ego is die mij probeert te laten denken dat ik iets niet kan. Maar ik kan het – nóg – niet. Zeg dat een paar keer als mantra en je voelt je een stuk beter.

Kritiek

Daar luister je naar. Kun je er wat mee, bedank dan diegene die kritiek op je heeft. Kun je er niets mee, bedank dan diegene die kritiek op je heeft, maar zeg er wel bij dat jij er niets mee kunt. En ga door op de manier die voor jou goed voelt.

Jaloezie

Het groene gif. Waarom zou je jaloers zijn op een ander? Omdat hij of zij meer kan als jou? Herinner je je zielsafspraken en misschien is het wel helemaal niet bedoeld voor jou en heeft hij of zij wel hetzelfde gevoel naar jou toe. Wees blij met wat je hebt. Het gras is groener bij de buurman, maar je kunt ook je eigen grasveld water geven.

Wrok

Waarom? Waarover? Over dingen die je had kunnen doen. Ja, had kunnen doen. Verleden tijd. Leef in het nu en kijk niet naar gisteren. Ik ben hem op internet al een paar keer tegengekomen: ”Er zijn twee dagen in het jaar waar je niets kunt doen, gisteren en morgen, leef het vandaag.”

Ik denk dat ik er voor vandaag genoeg hebt benoemd. Het leven is best leuk als je de dingen van je afschrijft. Je maakt weer ruimte voor nieuwe emoties en ervaringen en je voelt je stukken beter. Ik heb weer zin om nieuwe dingen te gaan proberen en als mensen nu naar me toe komen met een probleem, kaats ik hem gelijk terug. Het is hun probleem en niet het mijne. Sommige managers kunnen dat heel goed. Het probleem bij een ander leggen. En als het probleem dan niet opgelost is, is het de schuld van de ander. Zo werkt het niet meer bij mij. Het is jouw probleem, ik wil meewerken aan een oplossing samen met jou, maar niet voor jou.

Hier laat ik het bij voor dag 2. Vind dat ik weer aardig wat kwijt ben.

Een gedachte over “Spirituele lichtwerker op reis dl2”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.