Spirituele lichtwerker op reis dl 9

Spirituele lichtwerker op reis dag 9 & 10

 

Gisteren even geen reisverslag gemaakt. Zat te veel in mijn faalangst vast. Maar het was wel een mooie dag voor nieuwe inzichten.

Liefde en vriendschap

Ik zat gisteren aardig in de put. Soms heb je van die dagen. En toen realiseerde ik mij iets, de tekst van een liedje dat ik vorige week zaterdag gehoord heb en niet meer uit mijn hoofd is geweest. Het liedje ‘Father & Friend’ van Alan Clark. Vandaag 5-12-2015 is de sterfdag van mijn vader. Hij heeft mij een week geleden dat liedje laten horen op de radio om mij even wakker te schudden. Ik heb het vandaag ook op mijn facebook gezet. Ter nagedachtenis aan hem.

Juist gisteren besefte ik hoeveel hij voor mij, en mijn zus, gedaan heeft. Ook al was er niets, hij was er altijd. We konden altijd bij hem terecht, voor alles. Ik heb dat niet altijd zo gezien. Hij had ook een andere kant. Maar die andere kant was niet mijn vader, dat waren de gevolgen van zijn medicijnen. Tot op het laatste moment stond hij voor ons klaar. Behangen, schilderen (als een professional), problemen met auto’s, overal hielp hij mee. En dat miste ik gisteren. Even die vaderlijke arm om me heen. Ik kan nog wel even doorgaan. Maar ik laat het hierbij. Hij weet nu wel hoe ik over hem denk en dat ik van hem hield en nog steeds hou.

Maar ik besef ook hoe belangrijk het is, vriendschap en liefde. Kinderen die, ook al beseffen of waarderen ze het niet altijd, alle liefde krijgen van hun ouders, zijn gezegend. Als je ook de vriendschap krijgt van je ouders, dan ben je dubbel gezegend.

Raar eigenlijk, in je jeugd, vooral je pubertijd, moet je niets van je ouders hebben. Zodra je het huis uit bent, getrouwd of niet, dan verandert dat weer. En als ze er dan niet meer zijn, dan realiseer je alles pas echt.

Ik heb het niet over mijn moeder gehad. Met mijn moeder heb ik altijd een goede band gehad, zij was een vrouw met als motto, niet klagen, maar dragen. Tot aan het laatste moment.

Ik mis ze allebei. Sterren aan de hemel. Vlinders in de zomers, in mijn hart altijd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.