Spirituele lichtwerker op reis dl 16

Spirituele lichtwerker op reis dl 16

Mag de angst regeren?

Sinds de laatste keer dat ik iets geschreven heb, is er veel veranderd in de wereld. De angst neemt over, aangewakkerd door de politiek en de media. Maar angst is een illusie opgeroepen door mensen die het moeilijk vinden om te geloven dat mensen door het geven en ontvangen van liefde in staat zijn om verdraagzaam op de aarde rond te lopen.
Angst gezaaid door mensen die bang zijn om van anderen, andersdenkenden, te houden. Onvoorwaardelijk van anderen houden, zonder iets terug te verwachten. Je ziet het in alle religies, neerkijken op mensen die niet hetzelfde geloven als jij. Natuurlijk is dat maar een kleine minderheid of stroming binnen een religie, niet iedereen is hetzelfde. Maar geen enkele religie, geen enkel heilig boek, roept op tot haat en minderwaardigheid naar anderen. Het zijn de mensen die de boeken uitleggen, die hiertoe oproepen en zolang er geen anderen zijn die het tegendeel beweren, worden zij geloofd.

En de liefde dan?

Ja, en de liefde dan? Als je alle heilige boeken zuiver gaat lezen, dan is er altijd sprake van liefde naar de ander. Verdraagzaamheid, vreedzaam naast elkaar leven. Maar ergens in onze geschiedenis is het mis gegaan. Hebben de mensen die konden lezen en schrijven het verhaal zo veranderd dat er haat naar andersdenkenden in het verhaal is gekomen. Maar de Bijbel is geen boek over haat, de Koran is geen boek over haat, beide boeken zijn geschreven over liefde en verdraagzaamheid.

Waarom is het dan zo moeilijk om mensen dat te laten zien en duidelijk te maken? Waarom willen mensen persé de ander haten? Heeft dat te maken met angst, met bang zijn of is dat aangeleerd? Zijn deze mensen zo geïndoctrineerd of gehersenspoeld, dat ze dat gewoon als waarheid aannemen?

Ik hoop dat er genoeg mensen ontwaken om de kracht van liefde te versterken, zodat de rest van de wereld ook gaat inzien dat de wereld ten ondergaat door angst zolang we er niets aan doen.

Laat de liefde overwinnen, we kunnen het.

In Liefde en Licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.