Spirituele lichtwerker op reis dl 15

Spirituele lichtwerker op reis dl 15 

Op naar het einde

Kerstdagen zijn voorbij en nog 4 dagen voordat we weer afscheid nemen van 2015. Ieder gaat dat doen op zijn eigen manier, op zijn eigen wijze. Sommigen zullen dit met vrienden en familie vieren, sommigen alleen, maar allemaal zullen ze terugdenken aan het afgelopen jaar. Sommige van ons hebben mooie herinneringen, andere verdrietige. Eén ding is zeker, het zijn allemaal herinneringen uit het verleden. We mogen naar een nieuw jaar met nieuwe gebeurtenissen en nieuwe, nog te maken, herinneringen.

Ik heb de afgelopen week al van veel mensen gelezen dat ze het in 2016 anders gaan doen. Daar ben ik blij voor en wens hen heel veel succes. Ik ga ook met nieuwe kracht vooruit. Een nieuw jaar met nieuwe kracht. Volle kracht vooruit met nieuw elan. Met een andere mindset, een hele andere mindset.

Hoe zag mijn afgelopen jaar eruit.

Ik ben begin januari begonnen aan twee opleidingen, Life Coach en een ICT-opleiding. Dat was aanpoten en af en toe haalde ik ook dingen door elkaar. Dat vond het universum ook, dat riep mij tot twee keer toe een halt toe. Ik was een beetje eigenwijs bezig. Zat te veel in mijn hoofd en te weinig in mijn hart. Na mijn besluit om alleen nog te doen wat mijn hart zei, is het stukken beter gegaan en ik maak nog elke dag grote stappen. Ik begin te merken dat de dingen die ik doe ook invloed hebben op anderen, anderen motiveert om ook stappen te maken. Vanaf juni/juli heb ik besloten om mijn cursus Life Coach op te pakken en af te maken. ICT is verleden tijd. ICT is te onpersoonlijk geworden voor me. Ik werk liever 1-op-1 of misschien wel als motivator. Ik ben ook begonnen met schrijven, zoals jullie gemerkt hebben. Schrijven maakt mijn hoofd leeg en een leeg hoofd heeft ervoor gezorgd dat ik stappen maakte, vertrouwen kreeg in mezelf, maar mijn twijfel is nog niet weg.

Maar stappen maken doe je niet door op de bank te zitten en te wachten tot het universum het aan je geeft. Je zult ervoor moeten werken, vooral werken aan jezelf.

Werken aan jezelf

Werken aan jezelf is niet gemakkelijk, het vergt inzet en doorzettingsvermogen. Waarom? Omdat je dan het mooiste resultaat krijgt en je dan pas stappen maakt. Echte stappen. Stappen die ertoe doen, je mag investeren in jezelf, zelfs als je financiële situatie dat eigenlijk niet toe staat. Er zijn altijd manieren om stappen te maken in je leven. Het belangrijkste is om goed voor jezelf te zorgen, soms zelfs zo goed, dat je anderen moet vertellen dat je geen tijd hebt voor ze. En nee, dat is niet egoïstisch. Wat anderen ook zeggen, dat is geen egoïsme.

Dat is zorgen voor jezelf, omdat je anders niet voor anderen kunt zorgen. Je zult zelf moeten zorgen dat je gezond bent en blijft, zowel lichamelijk als geestelijk. Zoek ook iemand, een buddy, om mee te praten, want jij weet ook niet alles en tips en trucs zijn altijd welkom. Je leert van anderen, waardoor jij ook weer groeit en geloof het of niet, de ander ook.

Natuurlijk dit gaat niet vanzelf en net als jullie heb ik ook mijn twijfels. Twijfels aan mijzelf, twijfels of alles wat ik doe wel klopt. Maar ik weet ook dat het mijn ego is die me elke dag die twijfel bezorgt. Ik weet ook dat dat erbij hoort, ik groei daardoor, wordt zelfverzekerder van de feedback die ik krijg.

Op 3 januari mag ik een hele middag tarotreadingen doen, mijn twijfel is groot. Maar ik heb ook geleerd dat ik mijn twijfel thuis moet laten en verbonden moet blijven met mijn bron. Dan komt alles goed. Het is net als zwemmen, gewoon het diepe in en gaan.

Ik ga ervoor in het nieuwe jaar. Nieuwe ervaringen opdoen, doen waar ik goed in ben en wie weet wat er dan allemaal gebeurt. Vast heel veel moois.

Ik wens iedereen een heel mooi 2016, met heel veel inzichten en mooie momenten. Er zal ook verdriet zijn, maar geloof me. Als we elkaar eind 2016 weer spreken, zullen we gegroeid zijn en steviger in onze schoenen staan.

Laatste zin van het oude jaar en eerste voor het nieuwe jaar, een nadenkertje: “Remember Auld Lang Syne”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.