Spirituele lichtwerker op reis dl 11

Spirituele lichtwerker op reis dag 11

 

Mannen mogen niet huilen, mannen mogen geen emoties tonen, mannen moeten sterk zijn, mannen moeten, ja wat moeten we allemaal. Ik weet niet wie deze onzin heeft bedacht, maar dat is precies wat het is, onzin!

 

Emoties

Emoties zijn een teken van het lichaam, een opruimactie, schoonmaken van je lichaam en geest. Een teken dat je heel lang zo sterk geweest ben en dat je het nu mag laten gaan. En dan anderen die kijken en zeggen “wat een zwakkeling”, nee, geen zwakkeling. Een heel sterk iemand die emotioneel heel sterk is en psychisch heel stabiel.

Waarom zou een man dus niet mogen huilen of zijn emoties tonen? Het laat zien dat hij heel sterk is en uit durft te komen voor zijn emoties, voor zijn gevoelens. Je hoeft je niet te gedragen als een macho. Zodra je het durft om je emoties te tonen, word je een echte man. Jouw omgeving mag anders denken, dat is hun goed recht. Maar jij weet beter, jij weet dat het tonen van je gevoelens en emoties jou sterker hebben gemaakt. En het is beter voor je lichaam.

Tranen voeren stoffen af die jouw lichaam kwijt wilt, waardoor jij je beter voelt. Opgelucht, het is er uit. Je wordt gezonder van, jouw hoofd en lichaam hebben dit nodig om gezond te blijven.

Ik heb de afgelopen dagen weer genoeg gehuild, dingen opgeruimd, het was er de tijd voor. Afscheid genomen en bedroefd geweest om mijn vader die er al 13 jaar niet meer is. Bedroefd geweest om het gemis van hem in moeilijke tijden toen ik echt even zijn steun kon gebruiken. Maar ook gehuild uit dankbaarheid voor degenen die nog wel bij mij zijn en mij ook door dik en dun steunen.

Durf je kwetsbare kant te laten en groei, wordt een vollediger mens. Je zult het moeten leren, want je kunt dit niet van de ene op de andere dag. Je zult moeten oefenen, het klinkt raar maar het is zo. Als jij je emoties los durft te laten, word je een completer mens. Je zult veranderen. En denk nu niet gelijk, dan word ik een watje. Want dat word je niet. Er zijn vast wel momenten in je leven geweest of misschien zijn ze er nog wel, waar je even om wilt huilen. Er is niemand die jou tegenhoudt. Alleen dat domme, onzinnige zinnetje, dat een man niet mag huilen.

Tranen maken je heel, tranen helen je, tranen maken je gezond. Huilen mag, huilen is gezond.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.