Spirituele lichtwerker op reis dl 10

Spirituele lichtwerker op reis dag 10

 

Gisteren was een mooie sinterklaasdag. Veel herinneringen, maar ook één groot nieuw inzicht. En dat kwam door een post van iemand op facebook. Een post over angst.

Angst

Waar zijn we nu bang voor en waarom zijn we angstig? Nergens voor eigenlijk. We kunnen alles wat we willen. Alleen zit ons ego in de weg. Ons ego vertelt ons, of eigenlijk laat het ons denken, dat we iets niet kunnen of dat we bang zijn voor iets. Ook helpt de media ons een handje om angstig te worden.

Als je geboren wordt, ken je het begrip angst niet. Je hebt niets om bang van te zijn. Pas als we gaan bewegen, krijgen we van onze ouders angst aangeleerd. Kijk uit, pas op, blijf af, niet doen, dat is gevaarlijk. Hiermee leren zij ons om bang te zijn en angstig te worden. En als we ouder worden, dan wordt dat alleen maar erger. De invloed van mensen om ons heen, op school, werk, sportverenigingen, noem maar op, al deze invloeden maakt ons alleen maar angstiger. Terwijl wij innerlijk, in het diepst van ons zelf, alleen maar liefde kennen en geen angsten hebben.

Ons ego voedt zich hiermee. Elke keer als je iets nieuws wilt doen, zegt ons ego, “dat kun je niet, dat gaat nooit lukken.” Maar je kunt het wel. Alleen je luistert naar de verkeerde raadgever. Je moet luisteren naar je hart en je gevoel. Wil jij ervoor gaan? Wil jij het echt?

Als je het echt wilt en weet dat je het kunt, dan zul je alles doen om jouw doel te bereiken. En dat zal dan ook lukken. Nu hoor ik mensen al zeggen, maar als ik op een flat sta en ik spring naar beneden, dan lukt dat niet. Nee, dat klopt, maar jouw gevoel zal dat ook zeggen. En diep in je hart weet jij dat ook. Je ‘weet’ wat je kunt en je ‘weet’ wat kan. Daar handel je ook naar. Maar dat weten is de stem van je hart.

De stem van je hart zal je altijd het juiste vertellen. Alleen wij moeten er weer naar leren luisteren. We hebben zolang naar ons ego geluisterd, dat we ontwend zijn om naar ons hart te luisteren. Het hart is eerlijk tegen ons. Het weet wat je kunt, waar je toe in staat bent. Alleen we moeten gaan luisteren. Anderen die zeggen dat je iets niet kunt, niet luisteren. Ga het gewoon doen. En mislukt het, dan is dat het mooiste wat er kon gebeuren. Je hebt iets geleerd en je hebt het gedaan. En als het lukt, dan is dat ook heel mooi, want je hebt geleerd en je kunt het.

Twijfel niet aan jezelf, luister naar je hart, het klopt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.