Spirituele lichtwerker op reis deel 12

Spirituele lichtwerker op reis deel 12

 Ik heb een paar dagen niet geschreven omdat ik twijfelde. Twijfelde over wat ik nu wilde of dit wel was/is wat ik wil(de). Twijfelde aan mijn intenties, aan mezelf.

Twijfel

Twijfel maakt je kapot. Twijfel vreet aan je energie. Twijfel maakt dat je niet meer zeker bent van alles wat je doet. Constant zoekt naar bevestiging van alles wat je doet.

Twijfel, gek woord eigenlijk. Waarom zou je twijfelen aan jezelf of aan je intenties? Die zijn toch altijd goed. Of komt hier je ego weer om de hoek kijken of zit het verder weg? Heb je misschien vroeger te weinig bevestiging gekregen als je iets deed of gedaan had en je verwachtte een complimentje wat je niet kreeg. Moeilijk uit te leggen. Maar het brengt je wel aan het twijfelen over alles wat je doet.

Het maakt je ook onzeker. Wat om nu constant om bevestiging te vragen is ook weer wat. Maar ik doe het wel heel de dag. Lastig voor mijn omgeving, lastig voor mezelf. Want ik word er echt niet zekerder van of minder twijfelachtig. Maar ik hou er over op. Genoeg gepraat over twijfel.

Kerst

Heb je de kerstboom al staan en zijn de eerste gesprekken over het eten al geweest? Hier wel. En we zijn er nog niet over uit wat we gaan eten of hoe we dat gaan doen. Gourmetten, wokken, gewoon een soort buffetje of een brunch. Ik zal het wel zin. Kerst is toch niet meer mijn feest. Teveel verwachtingen van mensen en gebeurtenissen, teveel eten in huis (genoeg om er ook oudjaarsavond nog van te genieten), nee mij te druk.

Het leukste van Kerst? Als het voorbij is. 3 januari. Rust in huis. Het enige wat ik dan mis is de kerstboom, een klein beetje gezelligheid in huis in deze donkere tijden. Een lichtpuntje. Nu niet gelijk gaan denken dat ik somber ben of depressief, absoluut niet. Maar die opgeklopte drukte hoeft niet. Wat was het kerstfeest nu van oorsprong? Een feest dat de langste dag geweest was en nu het licht weer kwam. De kerk heeft er later de geboorte van Christus van gemaakt. Maar dat is een oud verhaal.

Het weekend komt eraan. Ik wens iedereen een prettig weekend. Geniet ervan.

Ik sluit af met een oude Ierse zegening. 

May the road rise up to meet you.
May the wind always be at your back.
May the sun shine warm upon your face,
and rains fall soft upon your fields.
And until we meet again,
May God hold you in the palm of His hand.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.