Spirituele lichtwerker op reis dl 14

Spirituele lichtwerker op reis deel 14

 

Vrijdag zette ik een clip op facebook. De clip van Paul MCcartney, We All Stand Together. Zaterdagochtend ging ik boodschappen doen met de auto, ik zet de radio aan en ik hoor hetzelfde nummer. Nu geloof ik niet in toeval, dus ik ben eens gaan denken waarom ik dit nummer moest horen en zien.

We All Stand Together

Op dit moment is heel de wereld verdeeld. Overal is oorlog. En wat zie je, iedereen probeert verbintenissen aan te gaan om die oorlogen te stoppen. Maar zou het niet logischer zijn als iedereen verbintenissen aan zou gaan om oorlogen te voorkomen. Of beter gezegd, om de vrede te handhaven.

Ik las van de week dat als we 8 dagen, wereldwijd, geen geld zouden uitgeven aan Defensie, we 12 jaar lang, alle kinderen ter wereld gratis onderwijs kunnen geven. 12 jaar lang. Stel je eens voor over welk bedrag we dan praten.

Natuurlijk is dat een utopie, want er zijn veel teveel belangen in de wereld van de wapens.

Wat ik mij wel afvraag is het volgende. Waarom is er oorlog, armoede, voedseltekort nodig, om mensen te doen inzien dat ze gezamenlijk moeten optrekken om dit te bestrijden? Waarom is het handhaven van de vrede geen veel mooier doel om gezamenlijk op te trekken?

In principe is het eigenlijk waanzin, handhaven van de vrede. Oorlog kent geen winnaars, alleen verliezers. Geschiedenis wordt geschreven door hen die zich winnaars van een oorlog noemen. Maar net als een medaille kent ook dit verhaal twee kanten. Maar die andere kant lees je nergens. Geen boek, geen krant, geen sociale media, die daar aandacht aan besteedt.

Geen enkel boek, bijbel, koran of welk boek van welk geloof dan ook, vertelt dat we oorlog moeten voeren tegen elkaar. Alleen diegenen die die boeken uitleggen aan anderen doen dat. Elk geloof heeft zich hier aan schuldig gemaakt, dus ik ga niet met vingers wijzen. Paus Franciscus zei, dat grote misdaden zijn gedaan uit de naam van het geloof en dat grote daden van menselijkheid zijn gedaan door ongelovigen.

Wat zou het mooi zijn als we ons niet meer verschuilen achter verschillende religies. Maar gewoon weer mensen worden die zelf verantwoordelijk zijn voor wat ze doen en laten, in rust en vrede, zonder te oordelen en geoordeeld te worden.

Maar dat zal wel een kerstwens blijven.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.