Wie ben je?

Wie ben je?

Dit is voor veel mensen een moeilijke vraag. Zij omschrijven zichzelf vaak met de woorden van anderen, niet met hun eigen woorden. Want wie ben je nu eigenlijk?

Ben jij zoals je vrienden en familie je zien? Of ben jij heel iemand anders, maar weet je dat zelf nog niet. Vaak zien je vrienden je weer anders dan je familie. Volg je je eigen pad of bewandel je het pad van anderen? Soms is het moeilijk om je eigen pad te vinden en erachter te komen wat je nu echt wilt in het leven of echt wilt zijn in het leven. Hoe je erachter komt kan op verschillende manieren. Maar er zijn geen makkelijke manieren. Alle manieren om jezelf te vinden en te zijn doen pijn. Je zult dingen los moeten gaan laten, niet alleen oude patronen, maar ook mensen. Vrienden die je misschien al heel lang kent zul je los moeten laten om jezelf te vinden.

En als je dan jezelf gevonden hebt, zullen de mensen om je heen zeggen dat je veranderd bent. Maar je bent alleen veranderd in hun ogen, je voldoet niet meer aan hun verwachtingen. Waarom niet? Je bent jezelf geworden. Je bent een andere weg ingeslagen dan je vrienden. Je hebt ervoor gekozen om je eigen unieke zelf te worden.

Ik kan geen handleiding geven om jezelf te worden. Ik moet dat zelf ook nog uitvinden. Maar ik weet een ding wel. Het is een spannende reis, waarbij je ontdekkingen doet over jezelf waarvan je misschien wel wist dat ze er waren, maar die je weggestopt had. Het wordt een reis naar plaatsen waar je nooit bent geweest, je vindt dingen waarvan je niet wist dat je ze kwijt was. Totdat je uiteindelijk op een plaats komt, waarvan je ooit eens vaag gehoord had, maar nooit geweest was. Die plaats is Jezelf.

Ik wens je een mooie reis toe en maak vooral veel herinneringen op deze reis. Zodat je kunt terugkijken op een hele mooie ontdekkingsreis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.