Ongelukkig zijn

Ongelukkig zijn

Is ongelukkig zijn een keuze van jezelf of een situatie waarin je door anderen gedwongen wordt.

Voor mijn gevoel is ongelukkig zijn een situatie waarin je door anderen gedwongen wordt en dus een situatie waar je ook weer uit kunt komen. De reden dat je ongelukkig bent is niet belangrijk, wat wel belangrijk is, is wat je kunt doen om weer gelukkig te worden.

Ik ga ze puntsgewijs neerzetten.

  1. Pak de oorzaak aan. De reden dat je ongelukkig bent bij de wortel aanpakken en gaan zoeken naar een manier om dit anders te gaan. Niet gelukkig in je baan, praat met je manager hoe het anders kan. Hoe jij de invulling van je taak ziet. Niet gelukkig in een relatie, kijk aan wie het ligt. Misschien is de relatie al lang op zijn eind en wordt het tijd opnieuw te beginnen.
  2. Schoon je leven op. Laat los wat niet meer van jou is. Geef de problemen van anderen aan hen terug en blijf er niet mee lopen. Vriendschappen die over de datum zijn, weggooien. Het zal pijn doen in alle gevallen, maar het geeft jou ruimte voor hele nieuwe dingen.
  3. Geef jezelf eens een cadeautje. Nee, niet gaan shoppen omdat je je ongelukkig voelt. Echt een cadeautje omdat je gelukkig bent, omdat je de stap hebt gezet om je leven te veranderen. Dit cadeautje kan uiteenlopen van een leuk bosje bloemen tot een dagje wellness. Gewoon omdat het kan.
  4. De belangrijkste tip: Wees jezelf, je bent uniek en niet een kopie van een ander. Zodra je jezelf bent, zul je ook beter in je vel zitten. Misschien krijg je zelfs vragen wat je aan je uiterlijk hebt veranderd, maar dat is omdat mensen jou zien als je mooie, eigen, zelf.
Je ziet 4 tips om weer gelukkig te worden. Het is niet moeilijk, maar je moet het wel zelf doen. Er is geen mooiere cadeau om aan jezelf te geven, gelukkig zijn met jezelf.Don't dream your life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.