Woestijn

Woestijn

 

‘Graaf diep om inspiratie en de waarheid te vinden. Het is tijd om veerkrachtig te zijn en je aan te passen.’

20151214_094516~2De mooiste schatten liggen diep begraven in de grond. En pas als we er echt naar op zoek gaan zullen we ze vinden. Zo is het ook met onszelf. Diep binnen in ons liggen onze vermogens te wachten om gevonden te worden. En weer gebruikt te worden.

Diep onder het zand van de woestijn liggen heel veel zaden te wachten op een regenbui, jarenlang te wachten op die ene regenbui. Maar als die regen eenmaal komt, staat de woestijn in bloei. Misschien maar voor even, maar even is de woestijn een groene zee van planten en bloemen. Zo is het ook met ons. We hebben maar één moment nodig om onze krachten en talenten te vinden en deze tot bloei te laten komen.

Maar om het zover te laten komen, hebben we eerst geduld en veerkracht nodig. Het komt niet als we het willen of nodig hebben, het komt als we er aan toe zijn. Zo werkt het universum. Als de leerling klaar is, komt de meester. Pas dan als wij er klaar voor zijn, zal het universum ons geven wat we nodig hebben. Wat we op dat moment aan kunnen, niet eerder en niet later.

Tot die tijd voel je je misschien als een woestijnreiziger, overal zand en nergens water. Je zult je aan moeten passen aan het klimaat, rustig aan doen en reizen als het koel is. Bescherming zoeken voor de zon. Maar weet je verzekerd van één ding, die oase komt er aan. En als die oase er is, dan kom jij ook tot bloei.

In Liefde en Licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.