Woestijn

Woestijn

‘Graaf diep om inspiratie en de waarheid te vinden. Het is tijd om veerkrachtig te zijn en je aan te passen.’

Woestijn

Soms zijn er van die dagen dat dingen niet zo gaan als jij wilt. Alle verkeerslichten tegen, files, collega’s die niet zo reageren als jij wilt, kinderen die jou niet begrijpen. Wat doe jij dan? Reageer je boos en word je kwaad? Of ga je in gesprek en probeer je uit te zoeken waarom er zo gereageerd wordt. Aan de verkeerslichten en files kun je niets doen, alleen maar aanpassen en veerkrachtig tonen. Accepteren.

Maar bij collega’s en kinderen zul je verder moeten zoeken, ligt het probleem bij mij of bij de ander. Heb ik het wel goed uitgelegd of begrijpen ze mij verkeerd? Op die momenten zul je diep moeten graven bij jezelf om achter de waarheid te komen, gesprekken aangaan en rustig met ze gaan praten. Kinderen reageren vaak instinctief op wat jij zegt en komen met verrassende antwoorden. Misschien wel met antwoorden waar jij niet op gerekend had. Zij antwoorden vanuit hun gevoel en reageren vaak ook zo. Jouw collega’s voelen misschien niet hetzelfde als dat jij doet bij een situatie. Als jij duidelijk kunt maken wat jouw gevoel je zegt over een situatie, wordt alles misschien duidelijker voor ze.

Soms moet je daarvoor diep bij jezelf gaan zoeken naar antwoorden en oplossingen. Net als de zaden in een woestijn die diep in het zand begraven liggen te wachten op water, soms dagen en maanden, soms zelfs jaren. Maar ze zijn er wel, wachtend op water. Zo is het ook met jouw inspiratie, het ligt soms diep begraven bij jou, maar het is er wel. Wachtend op dat moment dat jij het aanspreekt. Gebruik jouw mentale schep en ga op zoek, verras anderen met jouw antwoorden en laat ze ook eens ervaren hoe het er in jouw wereld uitziet, hoe het anders kan.

Het is misschien een verwarrend verhaaltje geworden, haal eruit wat je kunt gebruiken en blijf zelf zoeken naar jouw waarheid en accepteer niet klakkeloos wat anderen zeggen en schrijven. De waarheid is nooit wat het lijkt, maar wat jij accepteert als waarheid.

In Liefde en Licht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.