Wensput

“Verlangen is de heilige prikkel om te leven. Voel dit, maar laat alle gehechtheid aan eigendommen los.

Verlangen is de heilige prikkel om te leven. Voel dit, maar laat alle gehechtheid aan eigendommen los.Heb je vroeger ook wel eens iets in een wenspunt of fontein gegooid? En is die wens uitgekomen? Of heb je er teveel waarde aan gehecht om hem uit te laten komen?

Wensen, gedachten, intenties hebben de rare gewoonten om niet uit te komen als er teveel waarde aan wordt gehecht. Het zijn dingen die over moet laten aan het universum en waar je geen aandacht aan moet besteden. Een heerlijk boek hierover is The Secret.

Gehechtheid aan eigendommen, spullen, je huidige leven, zijn allemaal obstakels om je droom uit te laten komen en je nieuwe leven te realiseren. Want waarom ben je gehecht aan iets wat je eigenlijk niet meer past, waarom hou je daaraan vast? Een broek of een blouse of trui die niet meer past gooi je toch ook weg? Oh nee, je gaat alle moeite doen om hem weer aan te passen, je past je leven aan om het weer te kunnen dragen. Maar hoe voel je je dan? Lekker in je vel, of niet? Ik heb dat ook gedaan, mijzelf aanpassen om ergens thuis te horen, maar ik was niet gelukkig, voelde me niet lekker in mijn vel. Mijn lichaam begon te protesteren.

Daarom voel met je hart wat je ziel wil, gewoon goed luisteren, laat je wensen uitkomen. Ze zeggen niet voor niets, doe wat je hart je ingeeft. Laat alles los, hecht niet (teveel) aan alles wat je hebt in je leven, want als je niet gelukkig bent, heb je er niets aan.

Namasté

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.