Wensput

Wensput

‘Verlangen is de heilige prikkel om te leven. Voel dit, maar laat alle gehechtheid aan eigendommen los.’

Wensput

Wat is leven nu echt? Elke dag naar je werk en dezelfde handelingen doen of er alles proberen uit te halen wat er in zit. Verlangen naar meer en dan niet economisch meer, maar meer spanning, het daadwerkelijk nuttig zijn voor de maatschappij en dat ook zo voelen. Ik weet dat heel veel mensen in de zorg wel voelen dat ze nuttig zijn, maar is er ook spanning of doe je het om de mensen daadwerkelijk te helpen. Maar voel dan ook bij jezelf eens of die heilige prikkel er nog is.

Want die is belangrijk, als die weg is of op een laag pitje brandt, dan wordt het tijd om eens diep naar binnen te duiken en te gaan zoeken naar wat je echt wilt in je leven. Een wensput is ook heel diep en wij hebben daar al jaren onze wensen ingegooid. Maar hoeveel van die wensen zijn daadwerkelijk uitgekomen, wat is er daadwerkelijk gebeurd met die dromen die je had over je toekomst? Wat is er daadwerkelijk van uitgekomen?

Het grootste verlangen in het leven is creëren. Nieuwe dingen, mooie dingen, maar creatie is de wens van iedereen. Iets achterlaten voor later. Als je dat verlangen kwijt bent, dan zul je moeten gaan zoeken. Laat je gedachten eens gaan en wat wil je nu eigenlijk? Laat de verwachtingen van andere mensen los, doe een stap opzij en kijk wat er gebeurt. Misschien ontdek je hele nieuwe paden, maar laat je leiden, geef je over aan de flow. Leef van verlangen.

In Liefde en Licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.