Volg de leider

Volg de leider

‘Iedereen leert van elkaar. Jouw echtheid en eerlijkheid zijn een voorbeeld voor anderen.’

Volg de Leider

Wanneer ben je echt en eerlijk? Echt en eerlijk ben je volgens mij als je kunt leven zonder een oordeel te geven over de situaties van anderen. Als je kunt luisteren naar anderen en jouw zienswijze kunt vertellen zonder negatief te zijn. Als je dat kunt, ben jij ook een leider. En dan niet een leider waar mensen zonder na te denken achter aan lopen, maar een leider waar mensen naar luisteren omdat jij zuiver en oprecht bent.

Gandhi was zo’n leider, Mandela ook. Zij spraken vanuit hun hart zonder te oordelen over de situaties waarin mensen zaten. Jij hebt vast ook idolen, mannen of vrouwen die net dát hebben wat jou aanspreekt. Waarom spreken zij jou aan, wat is dat éne waarin jij jouzelf herkent? Misschien heb jij dat éne ook wel, ik weet het eigenlijk wel zeker, want we hebben dat allemaal. Alleen zit het vaak verstopt omdat we het niet durven te laten zien. Waarom komt die éne vriend, vriendin, collega altijd naar jou toe om met je te praten over iets en je raad te vragen?

Als we daarover gaan nadenken en filosoferen, komen we vaak met hele rare antwoorden. Misschien moeten we het wel gewoon laten gebeuren en is dat één van onze taken in dit leven of doen wij dit al veel langer. Het is een mooie taak, opdracht, maar vaak begrijpen wij het zelf eerst niet en moet iemand anders dat aan jou vertellen. Sta er open voor en accepteer het. De wereld is aan het ontwaken en wij zijn de dragers van het ochtendgloren, wij brengen het licht terug op de aarde, wij bereiden de weg.

In Liefde en Licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.