Vliegen

Vliegen

‘Je kunt de dingen vanuit een hoger perspectief zien.’

Vliegen

Vliegen, vleugels krijgen, vrij zijn, dingen anders zien, helikopterview. Met andere woorden, verruim je blik. We zijn allemaal zo gericht op ons eigen wereldje en eigen cirkeltje dat we vergeten af en toe even naar dingen te kijken vanuit een ander perspectief.

Als je vanuit een ander perspectief kijkt, dan raak je de starre visie op zaken kwijt. Laat je gedachten over bepaalde zaken eens los en kijk eens met een open mind naar dingen. Er is geen zwart en wit, er is geen goed en kwaad, licht en donker, gelijk en ongelijk, ga zo maar door. Tussen zwart en wit zitten heel veel tinten grijs, meer dan 50 in ieder geval, en elke tint grijs is anders. Jouw mening is niet altijd goed, want een ander ziet het misschien heel anders, daarmee niet uitsluitend dat jouw mening verkeerd is.

Als we dingen vanuit een ander perspectief bekijken, dan wordt onze wereld veel groter en wij worden veel evenwichtiger. We vinden makkelijker balans en kunnen daardoor een beter beeld van de wereld krijgen. Laat anderen hun mening geven en luister ernaar. Leg daarna jouw mening ernaast en vergelijk ze. Je zult zien dat ze elkaar raken op bepaalde punten en op andere punten heel ver uit elkaar staan. Dat is niet raar, dat hoort zo. Want er is geen mens op aarde die er precies zo over denkt als dat jij doet, dat kan ook niet. Want elk mens is uniek, jij dus ook en de ander ook. Respecteer elkaars mening en vrijheid.

Blijf kijken vanuit meerdere hoeken en jouw wereld wordt veel groter en mooier. Met meer begrip en liefde voor elkaar.

In Liefde en Licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.