Vast in de modder

” Je wordt uitgenodigd om het wonder van je leven stil te zetten en ervan te genieten.”

Heerlijk winter, alles in rust, door de sneeuw worden de geluiden ook zachter. Maar wij razen maar door, want zo hoort dat in de grote mensenwereld. Jakkeren en jagen, want alles moet af en klaar.

En jij dan? Heb je geen behoefte aan rust en stilte en even kijken naar jezelf? Hoe zit jij fysiek in elkaar deze dagen, gezond en fit of grieperig en slap? Dat laatste zal het meeste voorkomen nu, maar is een gevolg van verminderde weerstand, zeggen de dokters. Maar is dat wel zo? Of is het een gevolg van het jakkeren en jagen en geen tijd nemen om naar je lichaam te luisteren?

Mensen die gezond en fit zijn en tijd nemen voor het leven zijn minder vaak ziek, hebben minder last van griep en verkoudheid omdat zij of sporten en goed eten of gewoon elke dag even tijd nemen om naar hun lichaam te luisteren.

Ik heb nu ook een tijdje thuis gezeten met griep en de nawerkingen hiervan, maar heb dan ook niet naar mijn lichaam geluisterd. Zat dus ook even vast in de modder, maar dat was ook wel lekker. Want ik kon weer even tijd aan mijzelf en mijn lichaam geven. Dat had mij zat te vertellen. (Vandaar dat er nu ook weer elke dag een kaart is)

Dus als je merkt dat je lichaam je waarschuwt dat het nu even genoeg heeft gedaan, luister dan en sta even stil. Geniet even van het nietsdoen, gewoon thuis op de bank, het ont-moeten, maar gewoon zijn. Geniet en vier het leven, als is het maar op een rustige avond op de bank, gewoon niets doen. En dan bedoel ik ook niets doen.

Namasté

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.