Vast in de modder

Vast in de modder

‘Je wordt uitgenodigd het wonder van je leven stil te zetten en ervan te genieten.’

Vast in de modder

Ofschoon velen van jullie deze kaart anders zullen interpreteren, bedoelt deze kaart iets heel anders. Je zit niet vast en kunt daarom niet verder, maar deze kaart vraagt je juist om lekker vast in de modder te gaan zitten en te genieten van jouw leven.

Het leven is voor heel veel van jullie een dagelijkse race tegen de klok. Kinderen uit bed, eten maken, aankleden en kinderen naar school, vlug boodschappen doen of het huishouden, kinderen uit school halen, eten maken, kinderen naar sport etc., etc. Maar waar in die hectische wereld is er ruimte om te spelen, om even jezelf te zijn en op te laden. Nergens toch, want als je zelf ook een beetje in je sociale leventje zit, dan heb je ook nog je sportclubje of iets anders waar je naar toe moet. Ja, moet, want anders mis je misschien van alles. Oh, het is voor je ontspanning en het is zo gezellig. Echt? Is dat het?

Ik stel de vraag nog een keer, waar in die hectische wereld is er ruimte om te spelen, om even jezelf te zijn en op te laden? Juist, dat moment is er niet. Maar waarom niet, ben je bang dat je iets mist? Of ben je bang dat als je stil zit alle problemen naar boven komen en opspelen? Maar rust nemen is niet hetzelfde als stilzitten. Rust nemen is iets doen waarbij je je hoofd leeg kan maken, waarbij je alles wat speelt, die hele drukke, hectische wereld achter je laat. Sommige mensen moeten daarvoor met vakantie, maar is dat dan echt rust of zijn dan ook alle dagen gevuld met activiteiten?

Rust nemen is in je eentje op je fiets zitten en door het bos, de duinen of langs de zee fietsen, of daar je fiets parkeren en gaan wandelen, de wind door je haar en je hoofd laten waaien. Dat is rust, dat is vast zitten in de modder, dat is geconfronteerd worden met jezelf en er even voor jezelf zijn.

Ja, jouw leven is net als dat van iedereen hectisch en druk en soms chaotisch, maar ook jij mag elke even spelen en genieten van het niets doen. Stil zitten is stil staan en niets meer doen, rust nemen is voor jezelf zorgen en je lichaam opladen, ook als je fietst of wandelt of inderdaad gewoon even stil zit en nergens aan denkt, om daarna weer door te gaan.

In Liefde en Licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.