Tovenaar van Bewustzijn

Tovenaar van het bewustzijn

‘Je ziel weet wat je moet doen, wees stil en observeer.’

Tovenaar van bewustzijn

Wat wil jij van het leven? Ben je bij bewustzijn of wil je bewust zijn? Dat is nog al een verschil. In het eerste geval loop je door je leven heen en laat alles om je heen gebeuren wat er gebeurd en in het tweede geval leef je heel bewust. Bewust van alles om je heen, bewust van je lichaam en wat het van je vraagt, bewust van de wereld. Niets gaat voorbij zonder dat jij het opmerkt. En dan? Wat doe je dan met al die indrukken, gevoelens en emoties? Hou je ze lekker dicht bij je of …..?

Ja, of wat? Ik heb geleerd dat 98% van wat je voelt, emoties die je hebt, indrukken die je bezig houden niet eens van jou zijn. Die zijn van anderen, mensen die hun verhaal aan jou hebben gedaan, een ruimte die je betreden hebt waar allemaal droevige mensen waren, misschien zelfs wel huilende mensen. Jij hebt dat opgepikt en nu voel je je rot, droevig, misschien zelfs wel depressief. Maar dat kun je veranderen. Hoe?

Voel eens goed bij jezelf, wees eens stil en observeer jezelf en voel. Voel wat van jou is en wat van die anderen en stuur het dan terug. Retour afzender. Net als een pakketje wat je niet wilt hebben. Wat moet jij ermee? Het is niet van jou en jij wilt ook niet voor de gevolgen opdraaien. Dus weg ermee. Doe dit bij alles wat je voelt op een dag, in het begin misschien ingewikkeld, maar daarna gaat het vanzelf. Retour afzender, oh ja, retour afzender met bewustzijn, zodat de afzender het ook op kan lossen in zijn of haar leven.

Met bewustzijn, de afzender krijgt dan misschien het gevoel dat hem of haar iets dwars zit en dat het opgelost mag worden. Mooi hè, met bewustzijn kun je je bewust zijn van je zorgen, emoties en gevoelens en ze oplossen. Net een toverspreuk, abracadabra. Ga er eens mee oefenen en kijk hoe het je leven kan veranderen en hoe je voortaan je leven als een loszittende jas kan dragen in plaats van een knellend colbertje. Compleet bij bewustzijn en bewust zijn.

In Liefde en Licht

2 gedachten over “Tovenaar van Bewustzijn”

  1. ik probeer al tijden alles retour afzender te regelen maar het is zwaar alscje eigenlijk nog om die persoon hou. het gemis ondanks de ruzies voel me dan ook moe en zou het liefst opgeven.

    1. Cor, houden van hoeft niet op te houden, maar ieder mag zijn eigen problemen oplossen, Je hebt genoeg aan je eigen dingen en de ander mag zijn/haar problemen oplossen. Opgeven is nooit een optie, nieuwe kansen en mogelijkheden zoeken wel. Wat is er nog mogelijk voor je? Wat is/was de oorzaak van de ruzie? Als je dat voor je zelf helder hebt en je kunt jezelf dat vergeven, dan is het ineens een andere situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.