Tot elkaar komen

Tot elkaar komen

‘Liefde moet worden gedeeld.’

Tot Elkaar komen

Als je verbonden bent met de bron en je voelt de kracht en de liefde van de bron, waarom deel je die dan niet? Een vraag die ik mijzelf vaak stel, waarom deel ik hem niet? Nu deel ik elke dag mijn kaarten en bijgaande teksten, dat is ook liefde die ik deel. Maar voor mijn gevoel nog niet genoeg. En ik denk dat wij dat allemaal wel hebben.

Het probleem zit hem, denk ik, in onze beperkende gedachten. We willen het misschien niet, oordelen, maar we doen het allemaal elke dag weer. Vanaf het moment dat we ons bed uitkomen tot we ons bed weer in gaan. Maar het is moeilijk om niet automatisch te oordelen en te veroordelen. In principe een menselijke beperking. Ik heb het wel eens geprobeerd een dag lang niet te oordelen, maar ik hield het nog geen half uur vol. Het ging gewoon niet.

En dan nu weer, ja weer, deze kaart. Tot elkaar komen. Dat stukje is vaak zo moeilijk. Jouw liefde automatisch aan iedereen op straat, op je werk of waar dan ook geven. Onvoorwaardelijk , zonder te oordelen. Maar het zal waarschijnlijk de enige mogelijkheid zijn om tot elkaar te komen, echt tot elkaar te komen. Babylon omdraaien als het ware. Liefde is de enige taal die iedereen verstaat, de universele taal. Alleen het is heel moeilijk, blijkbaar, om het te leren en te verstaan. Ik probeer het elke dag en ik heb elke dag het idee dat het weer niet gelukt is. En toch, diep van binnen, hoop ik en voel ik, dat het mogelijk is. En dat ooit de liefde de universele taal der mensheid is. Als jij dat ook voelt en ook uitzendt, dan heb ik goede hoop.

In Liefde en Licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.