Thuis

Thuis

‘Je zit goed in je vel. Je voelt je thuis.’

Thuis

Als ik goed in mijn vel zit, dan staat er lekkere muziek op, vaak 50er jaren muziek of rock ’n roll en zing ik lekker mee. Dan voel ik me thuis en komt er van alles uit mijn handen. Zo hebben we allemaal bepaalde dingen, rituelen, die we doen om ons thuis te voelen en dus lekker in ons vel te voelen.

Maar wat als dat nu niet lukt op een dag? Wat doen we doen? Ik doe het dan verkeerd, want ik duik weg in een hoekje en doe helemaal niks en heb helemaal nergens zin in. Terwijl ik eigenlijk naar buiten moet gaan en lekker in het bos een plekje moet zoeken en ontspannen moet gaan zitten. Maar dat doe ik dus niet. Helaas. Op dat moment neemt mijn ego alle regie over en ik, dom genoeg, luister weer. Mijn ego is nog te sterk en ik denk dat heel veel van ons daar nog last van hebben. Ik ben begonnen in het boek ‘Een Cursus in Wonderen’ en ik moet zeggen, het boek maakt wel veel duidelijk en helpt mij ook om mijn ego te begrijpen. Nu niet allemaal ineens dat boek gaan kopen en lezen, want iedereen is uniek en iedereen heeft een andere manier. Het boek heeft bij mij ook een half jaar op de plank gelegen.

Alles wijsheid die in boeken staat is leuk, het geeft je denkgeest een richting, maar zie het vooral als de gedachten van anderen over een bepaald onderwerp. De gedachten van anderen, dus niet jouw gedachten. Het is zo makkelijk om mensen te volgen en achterna te lopen. Ik volg ook mensen en leer van ze, dankbaar en gelukkig, maar ik volg ook mijn eigen pad en loop niet klakkeloos achter hen aan. We leren van elkaar en worden wijzer van elkaar. Elke dag weer opnieuw.

Volg je eigen pad, zoek je eigen thuis en voel je lekker in je vel. Dat is het belangrijkste. Doe wat goed voelt voor jou, altijd, met alles.

In Liefde en Licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.