Thuis

Thuis

‘Je zit goed in je vel. Je voelt je thuis.’

Thuis

Je thuis voelen in je vel. Sommigen hebben hier moeite mee. Ik ook af en toe, maar de eerste stap is makkelijk te doen. Ontspan en geef jezelf de aandacht die je verdient. Als is het maar 5 minuten, even tijd voor jezelf. In die 5 minuten kun je even jouw focus van de wereld afhalen en bij jezelf leggen.

De volgende stap is moeilijker, elke dag de tijd vinden om die 5 minuten voor jezelf te maken. Het leven staat het af en toe niet toe, maar ergens 5 minuten ontspanning voor jezelf. Al is het op de wc. Vind die 5 minuten en probeer hem langzaam uit te bouwen. Maximaal een uur. Meer niet. Minder mag wel, maar meer niet.

Als het je lukt om die tijd voor jezelf te vinden en te gebruiken, zul je merken dat je je comfortabeler voelt, dat de stress wegglijdt van je lichaam en dat je makkelijker met het leven omgaat. Even tussendoor is het iemand wel is opgevallen dat stressed een palindroom is, een woord dat je ook achterstevoren kunt lezen. Misschien is daarom dat laatste stukje van je diner zo ontspannend. Maar dit terzijde.

Probeer elke dag die 5 minuten te vinden, in de auto, op de fiets, of gewoon op de bank. 5 minuten you-time.

In Liefde en Licht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.