Spookbeelden

Spookbeelden

‘Van het verleden kun je leren en je kunt je een mooie toekomst voorstellen, maar je moet in het hier en nu leven.’

Spookbeelden

Vaak is het moeilijk het verleden los te laten en wil je vasthouden aan alles wat je vroeger beleefd hebt of geleerd is. Met alles wat je geleerd hebt, stel je je vaak een hele mooie toekomst voor. Wat je allemaal kan doen met je diploma’s en wat je er mee kunt verdienen. Maar vaak lijkt dat allemaal niet te lukken.

Laat dat alles is los, kijk nog eens naar wat het verleden je hebt geleerd en of het allemaal zo goed was. Het spreekwoord is: Wie dan leeft, wie dan zorgt. En zo hoort het eigenlijk ook, maak je druk om wat je vandaag kunt doen en hoe je vandaag een mooi leven kunt hebben. Morgen bestaat alleen in agenda’s, gisteren ook. Wat wil jij vandaag bereiken?

Je mag elke dag fouten maken, daar leer je van. En als morgen dan nu wordt, dan maak je die fouten niet meer. Eigenlijk is het altijd nu, tijd is een vaag begrip. Alles wat ik nu doe en schrijf, is in het verleden gebeurd en kan ik niet meer goedmaken. Wat wil jij nog allemaal doen in je leven en wanneer wilde je daaraan beginnen? Morgen of nu? Ik leef alleen vandaag, morgen heb ik afspraken gemaakt en moet ik dingen doen. Maar pas als het nu geworden is.

Gisteren en morgen zijn dagen waar je niets aan kunt veranderen zei een wijze boeddhist. Leef vandaag en geniet ervan. Wees bewust van de dingen die je had willen doen, maar niet meer kunt doen. Ruzies die vriendschappen hebben beëindigd, iets wat je tegen iemand had willen zeggen. Je weet er zelf ook wel genoeg. Hou niet vast aan spookbeelden van het verleden en ook niet aan die van de toekomst, leef in het beeld van nu en geniet.

Knuffel iedereen die je lief is en maak complimentjes, excuses voor wat je gedaan of gezegd hebt, sta even stil in plaats van constant te rennen. En zeg gewoon goedendag of hallo tegen iedereen die je tegenkomt. Het voelt goed voor jezelf en vaak zal de ander verbaasd denken wie jij bent, maar dat is aan hun. Geniet vandaag.

In Liefde en Licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.