Spookbeelden

Spookbeelden

‘Van het verleden kun je leren en je kunt je een mooie toekomst voorstellen, maar je moet in het hier en nu leven.’

Spookbeelden

Elke dag maken mensen zich zorgen om morgen, wat ze allemaal wel niet te doen hebben en wat er op het werk allemaal weer niet ligt te wachten. Rapporten die nog af moeten, evaluaties die nog niet klaar zijn. En dan lopen ze ook allemaal naar gisteren te kijken, wat als ik dat nu had gedaan in plaats van dat, had ik nu toch maar die jurk gekocht. Allemaal dingen die heel veel energie opslokken.

Ik heb een jaar geleden op een harde manier geleerd dat gisteren verleden tijd is en morgen alleen in je agenda bestaat. Vandaag probeer ik te doen wat ik kan doen en als het niet lukt allemaal is het jammer. Ik maak mijn planning wel en mijn afspraken staan allemaal in mijn agenda. Maar ik leef vandaag en over morgen geen zorgen. Maandag ga ik lekker met mijn vrouw weg en woensdag heb ik en geef ik een healing. Maar als maandag niet komt en dus woensdag ook niet, dan ga ik mij daar nu nog niet druk over maken. Wel over het weer maandag. Maar dat doen we allemaal.

Ik heb geleerd in het verleden, vaak harde lessen, en ja, ik heb een beeld van mijn toekomst. Ik weet wat ik wil en waar ik heen wil op welke manier. Maar niets is gegarandeerd in mijn leven. Een leraar Nederlands van mij vroeger had daar een mooi citaat over: “Niets is zeker, en zelfs dat niet.” Een mooie quote.

In Liefde en Licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.