Spookbeelden

Spookbeelden

‘Van het verleden kun je leren en je kunt je een mooie toekomst voorstellen, maar je moet in het hier en nu leven.’

Spookbeelden

Heb je mooi gedroomd vannacht? Dromen zijn beelden van de geest, verwerken van impressies, angsten die nog leven of ze voorspellen iets. Maar het zijn dromen en geen waarheden. Spookbeelden misschien, beelden die niet echt zijn.

Als je veel bezig bent met je dromen of je verleden of toekomst dan vergeet je vaak om naar het nu te kijken. Het nu is iets wat je overkomt, je kunt mooie plannen maken voor een dag, week of langer, maar soms lijkt het wel of er dan van alles gebeurt en er niets van die plannen terechtkomt. Nu laat het leven zich moeilijk plannen, het leven gaat zijn eigen gang en jij mag meerijden op zijn reis. Het leven overkomt ons.

Gelukkig wel, wat zou het vervelend zijn als we heel ons leven vanaf onze geboorte zouden uitstippelen en plannen en dat dan ook alles precies zo zou gebeuren. Wat zou het saai zijn en we zouden allemaal precies gaan doen wat we wilden. Ik moet er niet aan denken. Ik zeg niet dat ik mijn leven anders zou willen hebben (op sommige dingen na), maar ik ben wel blij dat mijn leven gegaan is zoals het is gelopen.

Leer de lessen uit het verleden, laat ze richting geven aan jouw toekomst, maar vergeet niet dat het hier en nu het belangrijkste is. Stop met zoeken naar het ideale moment en de ideale liefde en de ideale baan, ze bestaan niet. We kunnen wel de momenten, liefde en banen nemen zoals ze zijn en ze dan ons ideaal maken. Wees ook niet bang om een hele andere kant uit te gaan. Blijf in het hier en nu, geniet van je leven zoals het is en laat anderen dat niet voor je bepalen.

In Liefde en Licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.