Opvoeding

Opvoeding

‘Het leven is vol lessen. Wees bereid om te leren.’

Opvoeding

Op sommige dagen wil het niet bij mij. Loop ik tegen muren aan, blijven deuren gesloten die ik open wil hebben, kom ik niet toe aan wat ik wil doen. Op andere dagen lukt alles. Bekend?

Deuren die gesloten blijven, moeten we niet willen openen. Mensen die niet met ons willen praten, laat ze. Kom je niet toe aan die ene taak die je zo graag wil doen, morgen is er een nieuwe dag. Al deze dingen zijn lessen voor ons, deuren die gesloten blijven moeten dat ook. Die zijn niet voor ons, we zouden het niet eens moeten proberen om ze toch open te krijgen. Maar ja, we zijn eigenwijs en doen het toch. En dan loopt het uit op iets wat echt niet goed voor ons is. Lesje geleerd.

Die deuren blijven dicht met een reden, het universum wilt al niet eens dat je ze openmaakt, om je te behoeden voor problemen. Mensen die niet met ons willen praten, zijn niet voor ons bestemd, ze hebben letterlijk geen boodschap aan ons. Taken die je niet voor elkaar krijgt, durf ze uit handen te geven aan anderen, niets voor ons dus. Het universum laat ons elke dag op deze manier lessen leren, de grootste les die wij nog mogen leren is luisteren naar ons gevoel. Elke dag weer bij alles wat we doen en willen doen. Leer die les, deze les is wel belangrijk.

In Liefde en Licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.