Onverwachte bezoekers

“Als je het onverwachte verwacht, ben je klaar voor een wonder.”

Je  hebt heerlijk alles gepland in je leven, alles staat vast en toch ontbreekt er iets en voel je je niet lekker in je vel. Je wilt meer, maar durft de stap niet te maken, want dat is eng.

Ik ken dat verhaal, maar ik hoor sinds kort een liedje van Veldhuis en Kemper, het heet Ravijn. Luister er eens naar op YouTube of ergens anders. Essentie van het liedje is heel duidelijk, als je iets nieuws wilt, onbekend terrein wilt verkennen, moet je durven bang te zijn. Bang zijn is niets om je voor te schamen, bang zijn is een reactie van je lichaam op het onbekende.

Je leven is een aaneenschakeling van onverwachte momenten, maar vaak zijn ze voor ons ook onverwacht. We houden niet altijd rekening met die gebeurtenissen, maar als je openstaat voor die onverwachte dingen dan gebeuren er wonderen. Wonderen, zoals dingen die spontaan op je pad komen. Je gaat ze creëren, zodat jouw leven meer de kant uitgaat zoals jij hem hebben wilt in plaats van zoals anderen hem hebben willen. Misschien komt er wel ineens een leuke baan op je pad, de baan die al heel lang zocht of die leuke man of vrouw, de relatie die je nooit verwacht had.

Het belangrijkste is dat je open mag gaan staan voor al die gebeurtenissen, maar je moet durven bang te zijn. Want de allermooiste bloemen groeien langs de rand van het ravijn…..

Namasté

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.