Luisteren

Luisteren

‘Een open hart zal de boodschap horen..’

Luisteren

Onze oren hebben we om te horen, maar luisteren kan er ook mee. Maar om te luisteren hebben we nog iets in ons lichaam: ons hart. Nu kijken er veel verbaasd naar deze tekst. Ja, ons hart is ook om mee te luisteren, ons hart hoort wanneer iemand oprecht is naar jou toe. Dan voel je dat ook in je lichaam. Als iemand niet aardig is voor ons of alleen maar niet aardig over ons denkt, dan reageert het hart ook. Je voelt je dan niet prettig bij die persoon.

Jouw hart is een sensor voor de mooie en boze dingen om je heen, het laat jou weten of je vrolijk bent of verdrietig, maar het laat jou ook voelen of het pad dat jij aan het bewandelen bent het juiste is of niet. Daarvoor hoef je alleen jouw hart open te zetten, een hek met sloten eromheen is nergens voor nodig. Jouw hart weet precies wat goed is voor jou en zal jou geen pijn doen. Zelfs in jouw grootste verdriet doet jouw hart er alles aan om jou te laten lachen, door mooie herinneringen te sturen waardoor het verdriet minder wordt.

Laat je hart niet door anderen op slot gaan omdat de verwachtingen over deze personen tegenvallen. Personen kunnen jou nooit teleurstellen, maar de verwachtingen die je van hen hebt wel. Als je mensen met open hart tegemoet treedt en goed luistert naar je gevoel over deze personen, lacht het geluk jou toe en zul je nooit teleurgesteld worden.

In Liefde en Licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.